A Magyar Kultúra Napja

„Magyar vagyok: lelkem, érzésem örökséget kapott, melyet nem dobok el: a világot nem szegényíteni kell, hanem gazdagítani. Hogy szolgálhatom az emberiséget, ha meg nem őrzök magamban minden színt, minden kincset, ami az emberiséget gazdagíthatja? A magyarság színét, a magyarság kincsét! De mily balga volnék, ha ugyanakkor más színt, más kincset el akarnék venni vagy meggyengíteni!
Én hiszek a testvériségben, a színek együtt adják ki a képet, a hangok együtt adják a koncertet.” (Babits Mihály)
Ennek szellemében hívta életre a Városi Művelődési Központ és Könyvtár a Magyar Kultúra Napja tiszteletére rendezett emlékműsorát. Nagyon szépen köszönjük a fellépőknek a színvonalas és csodálatos műsort, azt a rendkívüli élményt, amellyel örömet szereztek a jelenlévőknek – ezzel méltó emléket állítva –e jeles napnak.
Köszönjük PUBLIK ANTAL színművésznek és unokájának VASS ILDIKÓNAK, valamint a Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium és Szakképző Iskola, Általános Iskola és Óvoda MAROSÁN HAJNALKA ÍRISZ tanárnő által vezetett NÉPDALKÖRÉNEK, MIHOLKA RÓBERTNEK, a Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium és Szakképző Iskola, Általános Iskola és Óvoda 3.oszályos tanulójának és tanárának, NAGY ERIKÁNAK, PINTÉR MATYI BÁCSINAK, BALÁZSNÉ SZABÓ ERZSÉBETNEK, SUTYA MIKLÓSNÉNAK és SZENES ANDREÁNAK, a Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda tanárainak, a JUHÁSZ PÁLMA által vezetett MAZSORETT CSOPORTNAK, SZTANOJEV ISTVÁNNAK a Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium és Szakképző Iskola, Általános Iskola és Óvoda 12. osztályos tanulójának, a SZIVÁRVÁNY NÉPTÁNCEGYÜTTESNEK – vezetőjük PELYVA NAGY ZSUZSA, LINGURÁR ERZSÉBETNEK, a Művészeti Iskola tanárnőjének és BAICSUK VASILICANAK, a SUFERINI SZERB NÉPTÁNCEGYÜTTESNEK – vezetőjük GYENES-ECKBAUER STANISLAVA, a felejthetetlen élményt!