Helytörténeti tábor 4. nap

Ezen a napon könyvet készítettünk. A stáb munkaértekezletet tartott, megbeszéltük a feladatokat. Melyek a könyv részei, milyen kiadási adatokat kell feltüntetni. Milyen utat jár be a szerzőtől a könyvesboltig, illetve a könyvtárig egy-egy könyv. A tábor nevéhez híven helytörténeti kiadványt állítottunk össze Battonyai Bakancslista, avagy mit érdemes megtekinteni városunkban… címmel.

Elkészítettük a könyv borítóját, az illusztrációkat, az ajánlást, összeállítottuk a szöveges anyagot és a tartalomjegyzéket. Gondolatban végigjártuk a helyszíneket, megismerkedtünk városunk természeti értékeivel, az épített örökséggel, a szobrokkal és emléktáblákkal. Feltüntettük városunk szálláshelyeit és étkezési lehetőségeit, mellékletként térképet is csatoltuk.

Ezután következtek a nyomdai munkálatok és a dokumentumfűzés. A könyvtári katalógusba is bevezettük az elkészült kiadványt, ami kuriózum, könyvárusi forgalomba nem kerül, megtekinthető és kölcsönözhető nálunk. A közreműködők saját példánnyal rendelkeznek.