Városnap 2016

„Ünnepi képviselő-testületi ülés a Város Napján”

Az ülésen jelen volt Simonka György országgyűlési képviselő, Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke, Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatal vezetője, kormánymegbízott, Béni Attila, a Mezőkovácsházi Járási Hivatal vezetője, Antal Péter, testvérvárosunk, Pécska polgármestere, valamint a járás településeinek polgármesterei, az önkormányzat vezetői és a képviselő-testület tagjai.

Marjai János polgármester köszöntötte a résztvevőket, ünnepi beszédet mondott dr. Palkó Lajosné, a kulturális bizottság elnöke.
A képviselő-testület 2016. április 13-án önkormányzati rendeletben határozott arról, hogy milyen módon és formában ismeri el a városért dolgozókat, a város hírnevének öregbítőit, büszkeségeinket. Ezt megelőzően két kitüntetési forma létezett, de a testület egyöntetű döntése alapján a kitüntetések számát megnövelték, annak érdekében, hogy minél több területen jutalmazhassák a kiemelkedő egyéniségeket. A testületi döntés alapján bensőséges keretek között, ebben az esztendőben kilenc díjat osztottak ki.
Az emlékérmeket, okleveleket Marjai János polgármester adta át, a díjazottakat Varga István Tamás jegyző méltatta.
Valamennyi díjazottnak gratulálunk, további jó munkát és sikereket kívánunk az élet minden területén!