Az olvasási játékok eredményhirdetése

Az elmúlt esztendőben ilyenkor, az Országos Könyvtári Napokon útjára indítottunk több olvasási játékot is.

A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség által hirdetett “Kölyökolvasó” játékba kapcsolódtak be velünk a mi kedves olvasóink is.

A “Kölyökolvasó” játékon kívül még két olvasást népszerűsítő programot indítottunk Simonka György országgyűlési képviselő úr védnökségével.
A “Ciki nem olvasni!” felhívásunkra kortárs gyermekirodalmat ajánlottunk elsősorban kamaszok részére.

A fiatalabb korosztályra gondolva folytattuk a már tavaly is sikert aratott “Kincsesláda” programot.
Ezek a játékok 2016. szeptember 30-áig tartottak.
Most kinyitottuk a “Kincsesládát”, mert már nagyon kíváncsiak voltunk, hogy kik voltak a legügyesebbek, kik gyűjtöttek “kincset” maguknak, a mi örömünkre is. Összesítettük a “Ciki nem olvasni!” játék eredményét is, és a „Legyél Te is Kölyökolvasó” játék résztvevőivel együtt mindenkit megjutalmaztunk a könyvtárban 2016. október 7-én.

A játékok résztvevőinek jutalma, az ajándékkönyvek mellett Simonka György képviselő úr jóvoltából parlamenti látogatás, amelyet a battonyai önkormányzat is támogat. A kirándulásra, az iskolákkal és a szülőkkel történő egyeztetés után, valószínűleg november folyamán kerül sor. Képviselő úr egyéb elfoglaltsága miatt sajnos nem tudott részt venni az eredményhirdetésen, de köszöntőlevelét felolvastuk a résztvevőknek.

A könyvtári játékok díjazottjai: Aioanei Amália Andrea, Albert Andrea Elena, Berki Klaudia, Besenyei Zsófia, Bíró Eszter, Bíró Vivien, Borka Elizabet, Buzitai Elizabet, Cs. Veres Balázs, Erdei Balázs, Ferencz Éva, Furák Emese, Kovács Dzsesszi, Sara Kovacsovics, Kubinszki Vivien, Mák Csaba, Misik Dóra, Molnár Beáta, Molnár Cippóra, Nádasdi Lili, Nyári Bianka, Nyári Orsolya, Ristin Roland, Sellei Máté, Szegvári Vivien, Szeles Réka, Sztán Boglárka, Varga Titanilla.

Kiemelkedő Sellei Máté teljesítménye, aki mindhárom játékunkban részt vett és csak a “Kincsesláda” játékban hét könyvet olvasott!
Bíró Eszti már nyolcadik éve játszik velünk a “Kölyökolvasó” játékban és a három fordulóban választható könyvek közül mindet elolvasta!
A középiskolások közül Borka Elizabet 14 könyvet, Molnár Beáta pedig 8 könyvet olvasott és írt hozzájuk ajánlót.

Valamennyiüknek szeretettel gratulálunk! Köszönjük, hogy velünk játszottak és várjuk Őket a továbbiakban is a könyvtárba és a nemsokára induló könyvtári játékokra. Köszönet az iskoláknak a partnerségért és a szülőknek a támogatásért.