Dél-Békés mi vagyunk! kiállítás

Battonya is bemutatkozik a Dél-Békés mi vagyunk! kiállításon

A mezőkovácsházi járási hivatal új módon a közszolgálatában- kiállítás sorozatot szervez, melynek célja, hogy a járási hivatalba betérők a szokásosnál jobban megismerjék a járási hivatal körzetének településeit és értékeit.

Amíg ügyeiket intézik megtekinthetik a földszinten és az emeleten berendezett kiállítást. Ebben a sorozatban mutatkozik be Battonya, 2016. dec. 15. és 2017. jan.15. között. A nyitó ünnepségen Szakál Magdolna köszöntötte a résztvevőket, majd Béni Attila hivatalvezető méltató szavai után Marjai János polgármester ismertette Battonya rövid történetét a jelenlévőkkel. A megnyitót kis műsor is színesítette.
Közreműködött a Mikes Népdalköre, vezetőjük Marosán Hajnalka Írisz tanárnő, akik Bartók Béla Békés megyei gyűjtéséből adtak elő dalokat. Sutya Miklósné, a Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda igazgatóhelyettese Magdu Lucian Híd az Éren át című versét mondta el a résztvevőknek, Sara Kovacsevics, a Szerb Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda diákja pedig szerb nyelven mondott el egy verset.
A kiállításon bemutatkoznak a battonyai intézmények, civil szervezetek, vállalkozók és alkotók. Az összeállított anyag jól mutatja a település sokszínű kultúráját, értékeit. A résztvevőket megvendégeltük nagyon finom szerb süteménnyel, a csesznyicával, amit Tompán Angyelkóné készített el és a napközi konyhán sütöttek meg. Az előtérben projektoros kivetítőn különböző videókba tekinthetnek be az érdeklődők, Battonyáról, a Városi Művelődési Központ és Könyvtárról és rendezvényeiről. Köszönjük szépen a szervezőknek és valamennyi közreműködőnek a kiállítás anyagának összeállításában végzett munkáját és segítségét.