Lovagi torna a reneszánsz tábor utolsó napján

A reneszánsz tábor utolsó napjára maradt a legnagyobb megmérettetés – számunkra is – a „lovagi torna”, ahol hét próbát kellett kiállniuk a résztvevőknek. Az első próbán „igazmondó-virágot” kellett gyűjteniük. Második próba célba dobás volt, majd színes lufikat kellett kipukkasztani. A negyedik állomáson ügyességi játékkal lehetett pontokat nyerni. Következő próbán borsót és babot kellett szétválogatni szívószállal, majd mesekirakó következett. Utolsó próbatételként összekevert szavakat kellett párosítani azokból a nevekből, címekből, amit a hét során tanultak a gyerekek. A díjátadó ceremónia előtt meglepetésként megkóstoltuk az erre az alkalomra készített finom tortát.

A lovagi tornán ugyan mindenki nyert, mert mindenki nagyon ügyes volt, de az első hat helyezett külön könyvjutalmat is kapott.
A program végén mindenki hazavihette a héten készített munkáit, a színes iniciálékat, a lovagi fegyverzetet és emlékül könyvjelzőket is kaptak, azzal az instrukcióval, hogy minden este olvassanak.

Reméljük, hogy táborunk elérte célját, a gyerekek a kellemes kikapcsolódás mellett az iskolában hasznosítható tudáshoz is hozzájutottak. Bizonyság volt számunkra is, hogy szükség van ilyen és ehhez hasonló foglalkozásokra. Fontos az olvasás megszerettetése és gyakorlása, hiszen az iskolai feladatokat is könnyebben oldják meg, ha jól tudnak olvasni és megértik, amit olvasnak…

Örömmel nyugtáztuk, hogy a gyerekek azt kérték, jövőre is szervezzünk ilyen programot.