Olvasási játékok indultak az Országos Könyvtári Napokon

A Nagy Könyves Beavatás című kreatív olvasásnépszerűsítő játékban csoportok versenyeznek egymással 5 hónapon át, melynek során könyvajánlókat – Beavató lapokat és kreatív feladatokat készítenek és úgynevezett Beavatott klubokban – könyvtári programokon vesznek részt.

Az idei verseny az Országos Könyvtári napok ideje alatt indult útjára. A tavalyi játékban több mint 300 középiskolás korú fiatal versengett, köztük két battonyai csapat is, akik a 96 csapat közül Békés megyéből a legeredményesebbek voltak. A mostani játék indulásakor a Battonyai Könyvmolyok csapata, Borka Elizabet, Molnár Beáta Hajnalka és Raffai Dorka tartottak élménybeszámolót.

Ezt követően pedig közzétettük a Battonyai Könyvtár olvasási játékát is, melyben izgalmas játékra invitáljuk Olvasóinkat országokon és kontinenseken át, “Könyvekkel a világ körül!”
Összeállítottunk egy listát különböző nemzetiségű írók műveiből, amelyekből a résztvevők válogathatnak, hogy mit olvasnak el.

Minden könyvhöz tartozik öt kérdés, amit meg kell válaszolniuk a játék folyamán. Az érdeklődők már láthatták is a könyvlistát itt a könyvtár oldalán. A hozzájuk tartozó kérdések is érkeznek hamarosan…