A Pécska – Battonya Kölyökszínház nyári táborában jártunk

A nyári hőségben a pécskai Polgármesteri Hivatal klímával ellátott dísztermében tartotta jó hangulatú próbáját a dr. Rimayné Roczkó Zsuzsanna által vezetett Pécska-Battonya Kölyökszínház társulata, ahol meglátogatta őket Borsodi János alpolgármester úr és dr. Palkó Lajosné, a Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója.

A színjátszótábor a battonyai és a pécskai önkormányzat támogatásával, Balta-Taics Tünde, a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület vezetőjének ötlete alapján és szervezésében valósult meg. A résztvevők teljes ellátását a két város önkormányzata biztosítja. A tábort hagyományteremtő szándékkal hozták létre, jövőre Battonyán kerül megrendezésre.

A szervezők célja a kapcsolatok ápolásán túl a beszéd és kifejezőkészség, a kreativitás, valamint az érzelmi intelligencia fejlesztése és nem utolsósorban a két település nagy múltú műkedvelő színjátszásának felélesztése.

Nagy kihívás a kölyökszínház csapata számára, hogy a tábor ideje alatt három jelenet is próbálnak. A Kacor király, A rátóti csikótojás és Az igazmondó juhász meséjét állították színpadra, amelyeket mindkét településen bemutatnak.

Kívánunk nekik jó munkát és sok sikerélményt!