Olvasási játékok eredményhirdetése és könyvtári születésnap

A 2017-es Országos Könyvtári Napokon hirdettük meg a gyerekek számára a „Kölyökolvasó”, a felnőttek részére „A könyvekkel a világ körül” olvasási játékunkat, amelynek eredményét az idei könyvtári napok keretén belül hirdettük ki.

A Kecskeméti Katona József Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség „Legyél te is kölyökolvasó!” című országos irodalmi játékát általános iskolás gyerekek számára hirdette meg. A játék három fordulóból áll, a feladatok egy-egy szépirodalmi alkotáshoz kapcsolódnak. A kölyökolvasó-jelölteknek csak akkor volt esélyük a jó megfejtésre, ha alaposan elolvasták a választott műveket. A játék helyi díjazására most került sor.

A felnőttek számára indított olvasási játékban összeállítottunk egy listát különböző nemzetiségű írók műveiből, amelyen 60 könyv szerepelt, mindegyik könyvhöz 5 kérdés tartozott, tehát azoknak, akik elolvastak minden könyvet, összesen 300 kérdésre kellett megadniuk a helyes választ.

A játék eredménye a következőképpen alakult:
5. helyezést ért el Kovács Pálné, 4. helyezett lett Molnár Ibolya, 3. helyezést ért el Nagy Istvánné, 2. helyezett Ádám Andrásné, 1. helyezést ért el Buzitainé Orosz Anikó, aki ezzel a játék fő díját, a Battonya Város Könyvtáráért Alapítvány által felajánlott kerékpárt is megnyerte. Valamennyiüknek szeretettel gratulálunk, köszönjük, hogy végig velünk tartottak és körbe utazták a könyvekkel a világot.

Idén ünnepeljük a könyvtár épületének 40., az önálló népkönyvtár megalakulásának 65. évfordulóját. Ez alkalomból kedves vendégeinkkel köszöntöttük és jelképesen „átöleltük” a könyvtárat, remélve, hogy még sok-sok évig szolgálhatja az olvasókat.