A Békés Megyei Könyvtárosok Egyesületének szakmai napja Battonyán

Könyvtárunkban tartotta soron következő szakmai napját a Békés Megyei Könyvtárosok Egyesülete.

A rendezvény résztvevőit köszöntötte Marjai János polgármester úr, Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója, dr. Palkó Lajosné, a battonyai Városi Művelődési Központ és Könyvtár vezetője, Dézsi János, a Békés Megyei Könyvtárosok Egyesületének elnöke.

A délelőtt folyamán „A közösség alapú működés a könyvtárak mindennapjaiban” címmel tartott előadást Bódog András, az Országos Széchényi Könyvtár kutatási csoportvezetője. Baginé Tóth Erika a szarvasi városi könyvtár tapasztalatairól számolt be. Ezt követően dr. Palkó Lajosné a battonyai könyvtár munkájáról, Dézsi János pedig a Magyar Könyvtárosok Egyesülete szervezeti életének időszerű kérdéseiről és a keszthelyi vándorgyűlésről számolt be a résztvevőknek.

Ebéd után a szakmai nap résztvevői a Molnár-C. Pál Emlékházban „Régi idők mozija” címmel városunk híres szülöttének fiatalkorából összeállított életképeket láthattak némafilmes stílusban. A jelenetet színpadra alkalmazta Dr. Rimayné Roczkó Zsuzsanna.

A szakmai nap helyszínének apropóját a battonyai könyvtár születésnapja szolgáltatta, hiszen intézményünk idén ünnepelte jelenlegi épületének 40. születésnapját, illetve az önálló battonyai népkönyvtár megalakulásának 65. évfordulóját.

Az évforduló alkalmából születésnapi újságot kaptunk a Békés Megyei Könyvtártól és a Békés Megyei Könyvtárosok Egyesületétől.

A Korona vendéglőben készített finom torta szintén a Megyei Könyvtár és Egyesület ajándéka.

Ezúton is köszönjük az ajándékokat, bízunk benne, hogy kollégáink jól érezték magukat a nap folyamán és máskor is ellátogatnak hozzánk.