Környezettudatosság és olvasásnépszerűsítés

A Battonyai Városi Könyvtár is csatlakozott a könyvtárak „Ültess fát, olvass alatta könyvet” országos faültetési akciójához.

Az akciót a Mezőkovácsházi Városi Könyvtár indította el 2019-ben. Az általuk kiírt pályázaton nyert támogatás alapján egy ezüst juharfát választottunk kiültetésre.

Az akció célja, hogy a magyarországi könyvtárak összefogásával felhívják a figyelmet a környezettudatosságra, a klímaváltozásra és az ültetéshez kapcsolódó programokkal az olvasásnépszerűsítésre.

Könyvtárunkban ezzel kapcsolatban négy biblioterápiás foglalkozáson vettek részt dr. Palkó Lajosné vezetésével az oktatási intézmények: a Battonyai Két Tanítási Nyelvű Szerb Általános Iskola és Óvoda, a Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda, valamint a Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium és Technikum, Általános Iskola és Óvoda diákjai.

A faültetésre október 21-én, a földünk védelmére indított kampány világnapján került sor.

A könyvtár előtt Boros Csaba polgármester úr és a résztvevő gyerekek elültették az ezüst juhart a jövő olvasó nemzedéke számára, hogy majdan a lombok alatt olvashassák kedvenc olvasmányaikat.

Természetesen az olvasás most sem maradhatott el. Polgármester úr invitálására a gyerekek is felolvastak a könyvtári könyvekből.