Bűnmegelőzési nap

A TOP-5.3.1-16-BS1-2017-00003 azonosítószámú „Együtt a közösségért! – helyi identitás és kohézió erősítése” című projekt keretében minden korosztály számára érdekes és ismeretekben gazdag bűnmegelőzési napot tartottunk a Battonyai Városi Könyvtárban.

A vírushelyzetre tekintettel bűnmegelőzés témájában plakátkészítő pályázatot hirdettünk 3 kategóriában:
– az 1-2. osztályosoknak az elkészített plakátjukkal a felnőttek figyelmét kellett felhívják arra, hogy tiszteljék és tartsák be a szabályokat, törvényeket és ne kövessenek el bűncselekményeket.
– a 3-4. osztályosok a káros szenvedélyekkel kapcsolatos feladatot kaptak. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mivel töltheti az ember a szabadidejét a káros szenvedélyek helyett.
– az 5-8. osztályosoknak a pályamunkájukban a valós és virtuális világban történő zaklatás elleni védekezés lehetőségeit kellett bemutatniuk a kortársaiknak.

A három iskolából összesen 17 osztály nevezett be a versenyre. A beérkezett alkotásokból rögtönzött kiállítást rendeztünk a könyvtárban, ahol a látogatók közönségszavazással választották ki az egyes kategóriák nyerteseit.

A szavazás lezárása után Tordai Attila szakértő beszélt a bűnmegelőzés fontosságáról, a káros szenvedélyek negatív hatásairól, valamint a verbális bántalmazásokról, majd Boros Csaba polgármester átadta a kategóriák közönségdíjasainak az ajándékcsomagokat.

A nap zárásaként dr. Szicsek Margit klinikai szakpszichológus tartott érdekfeszítő és elgondolkodtató előadást a „Virtuális közösségi tér hatása a személyiségfejlődésre” címmel.