Battonyai Advent – harmadik gyertyagyújtás

2021. 12. 12-én minden otthonban és településen fellobbant a harmadik adventi gyertyaláng.
Az egész napos eső és szél miatt ismét a Művelődési Házban került megrendezésre a Battonyai Advent harmadik estéje.
Ünnepi műsorunk első részében Boros Csaba polgármester úr osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel, majd Körömi Melinda igazgató asszonnyal közösen gyújtották meg az adventi koszorú örömöt szimbolizáló harmadik gyertyáját.
Ezt követően a Battonyai Két Tanítási Nyelvű Szerb Általános Iskola tanulói szerb karácsonyi dalokat adtak elő, majd műsoruk végén a hagyományos szerb karácsonyi süteményt, a csesznyicát kínálták a közönségnek. Felkészítő tanáruk: Gyenes-Eckbauer Stanislava.
Az est második részében a békéscsabai Jókai Színház színművészeinek, Nádra Kittinek és Lévai Attilának Karácsonyi álom című összeállítását hallhatta a nagyérdemű.
Adventi délutánunkon a Művelődési Ház aulája ismét kis karácsonyi vásárrá változott, ahol szebbnél szebb kézműves ajándékok, adventi koszorúk, kopogtatók, karácsonyi dísztárgyak, és finom házi sajtok várták a vásárlókat.
A hangulatot fokozták a finom sütemények, amelyeket ezen a vasárnapon a Battonyai Két Tanítási Nyelvű Szerb Általános Iskola tanulói és szülői közössége, Tóth Sándorné, Árvai Erika és Anastase Katalin sütöttek a résztvevők számára, amit ezúton is szeretnénk megköszönni nekik!
Szeretettel várjuk Önöket a további adventi programjainkon is!