Battonyai Advent – negyedik gyertyagyújtás

2021. 12. 19-én minden otthonban és településen fellobbant a negyedik adventi gyertyaláng.
Ebéd után megérkezett a Betlehemi láng településünkre, amelyet polgármester úr és kanonok úr vett át a Szentháromság Plébániatemplom előtt, majd Béni Attila Mezőkovácsházai Járási Hivatal hivatal-vezetője vezetésével futva vitték tovább a lángot Mezőkovácsházára.
Mindannyiunk örömére az utolsó adventi vasárnapon már a Főtéren lehetünk együtt és hangolódhatunk együtt a karácsonyra. Ünnepi műsorunk első részében Boros Csaba polgármester úr osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel, majd Bajnai István kanonok úr rendhagyó módon egy norvég karácsonyi legendát osztott meg velünk. Az adventi koszorú szeretetet szimbolizáló, negyedik gyertyáját polgármester úr és kanonok úr közösen gyújtotta meg.
Ezt követően a Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium és Technikum, Általános Iskola és Óvoda alsós tanulói adták elő ünnepi műsorukat, majd produkciójuk végén a felkészítő pedagógusokkal együtt énekeltek egy csodás karácsonyi dalt a jelenlévőknek. Felkészítő tanárok: Almásiné Kocsis Tünde, Dobozi Anita, Holló Hajnalka, Jantóné Magyar Klára, Kovácsné Nagy Ildikó, Mándityné Dobozi Judit, Pelyva-Nagy Zsuzsanna, Simon Tiborné, Szabóné Várdai Katalin és Vassné Dobozi Tünde.
A gyermekek műsora után mindenki hazavihette a Betlehemi lángot otthonába, majd egy kis várakozás után megérkezett a délután sztárfellépője, Kollányi Zsuzsi, aki gyönyörű karácsonyi dalaival varázsolt el mindannyiunkat.
Az utolsó adventi délutánon végre karácsonyi hangulat költözött a Főtérre, kis karácsonyi vásárunk is létrejöhetett, ahol szebbnél szebb kézműves ajándékok, adventi koszorúk, kopogtatók, karácsonyi dísztárgyak, illatos kürtőskalács és finom házi sajtok várták a vásárlókat. Mindenkinek jól esett a hidegben a forró tea, a forralt bor és a karácsonyi kocsonya, valamint a finom sütemények, amelyeket ezen a vasárnapon a Mikes Kelemen Katolikus Általános Iskola pedagógusai és szülői közössége, a Zsömfi-Süti Kft., a Biztos Kezdet Gyerekház dolgozói, Muntyán Attila és családja, illetve Anastase Katalin sütöttek a résztvevők számára, amit ezúton is szeretnénk megköszönni nekik!
Minden adventi hétvégén ünnepi programokkal vártuk városunk lakosságát, reméljük mindenki megtalálta a kedvére valót és segített hétről hétre az ünnepre hangolódásban. Az ünnepi programok az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósultak meg.
Köszönjük a helyi kézműveseknek, hogy minden héten színesítették az adventi hétvégéket, köszönjük Tornyai Zoltánnak és csapatának a hangosítás biztosítását, köszönjük a rengeteg süteményt a felajánlóknak és köszönjük mindenkinek, aki bármivel is hozzájárult a Battonyai Adventi hétvégék megvalósulásához!
“Igazi lelkünket, akárcsak az ünneplő ruhákat gondosan őrizzük meg, hogy tiszta legyen majd az ünnepekre.” (József Attila)
Békés, boldog karácsonyt kívánunk Battonya város lakosságának!