„Ezerszer is igen” Évfordulók napja Battonyán

Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet.
A házasság hetét mára 4 kontinens 21 országában ünneplik.
Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg széleskörű összefogással, számtalan nagyváros, település és közösség részvételével.
A Házasság Hete alkalmából – hagyományteremtő szándékkal – az Évfordulók Napja eseményünkre hívtuk meg azokat a jubiláló házaspárokat, akik 25, 50, vagy 60 éve kötöttek házasságot településünkön. A meghívásunkat 10 pár fogadta el, de betegség miatt sajnos, csak 8 pár volt jelen a szombati eseményen.
A meghitt ünnepség a házasságkötő teremben zajlott, ahol Balázsné Szabó Erzsébet intézményvezető és Boros Csaba polgármester köszöntötték a megjelenteket. Balázsné Szabó Erzsébet kiemelte, hogy a jubiláló házaspárok és az együtt eltöltött éveik a példa mindannyiunk előtt, hiszen a házasság örökkévaló értékeit kell, hogy hangsúlyozzák valamennyiünknek. Lénárt Anna anyakönyvvezető előtt a párok megerősítették sok évvel korábbi fogadalmukat, majd átvették Boros Csaba polgármestertől a díszoklevelet és az ajándékcsomagot.
Polgármester úr kérdésére minden pártól megtudhattuk, hogy mi a hosszú házasság titka: szeretet, türelem, megbocsájtás és a kerti munka.
Az esemény fényét emelte, hogy köszönthettük a boldogító igent 67 éve kimondó házaspárt is.
Meglepetésként pezsgős koccintás és ünnepi torta is járt a jelenlévőknek.
Az ünnepségen jelenlévő jubiláló házaspárok:
Molnár Mihály és Fanaczán Éva, akik 67 éve házasok, és tudomásunk szerint ők fogadtak legrégebben örök hűséget egymásnak településünkön.
50 éve férj és feleség Balázs István és Major Ilona, Borsodi János és Olajos Edit, Hanyecz György és Krébesz Rozália, Kiss Bálint és Bruckner Judit, Kocsis Nándor László és Ordódi Erzsébet, Süli Károly és Gyürefi Klára.
25 éve kötött házasságot Balázs János és Szabó Erzsébet Ildikó.

Köszönjük a házaspároknak, hogy elfogadták meghívásunkat és ezúton is kívánunk jó egészséget és még sok, szeretetben, boldogságban eltöltött évet!