II. Battonyai Advent

2022. december 4-én településünkön is fellobbant az adventi koszorú második gyertyája.

Ezen a héten is kegyes volt hozzánk az időjárás, hiszen ismét az ünnepi díszbe öltözött Főtéren gyűlhettünk össze advent második vasárnapján.
Horváth Béla exmissus lelkész úr adventra hangoló ünnepi gondolatait osztotta meg a jelenlévőkkel, majd Sutya Miklósné intézményvezető asszonnyal közösen meggyújtotta az adventi koszorú második gyertyáját, mely a reményt szimbolizálja.
Ünnepi műsorunk első részében a Magdu Lucian Román Általános Iskola tanulói karácsonyi dalokat adtak elő román nyelven. Az előadás után minden szereplő gyermek édességcsomagot kapott ajándékba.
Ez a hétvége a gyermekekről szólt, hiszen minden kisgyermek izgatottan várta és várja a Mikulás érkezését, ezért most mi is nekik szerettünk volna kedveskedni a CsigaDuó Mikulás-les című műsorával.
Az előadás alatt minden kicsi és nagy szuperül érezte magát, sokan táncra perdültek, ugrándoztak és önfeledten kacagtak.
Ez alkalommal a meleg tea és a finom sütemények mellett forralt bor is várta a Főtérre kilátogatókat.
A hangulatot fokozta az egész teret beillatozó kürtőskalács, törökmogyoró illata.
A süteményfelajánlásokat köszönjük a Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda közösségének, valamint a Barátság SE tagjainak!
A következő adventi hétvégékre is várjuk szeretettel a sütemény felajánlásokat.

Szeretettel várjuk Önöket a további adventi programjainkon is!