2023. Battonyai Advent I. gyertyagyújtás

2023. december 3-án, advent első vasárnapján minden otthonban és településen fellobbant az adventi koszorú első gyertyalángja, így Battonya Főterén is.

„Nagy öröm számunkra, hogy lehetőségünk volt idén is megszervezni ezt az eseménysorozatot, amely már hagyománnyá vált itt, Battonyán. Az ünnepi díszbe öltözött főtér, betlehem és adventi koszorú, a faházikók szokásos elemei a Főtér karácsonyi díszítésének… Külön öröm, hogy az időjárás is kegyes hozzánk és itt a Főtéren lehetünk most együtt, az ünnepre hangolódva.” E szavakkal nyitotta meg Balázsné Szabó Erzsébet intézményvezető asszony a rendezvényt, majd átadta a szót Boros Csaba polgármester úrnak, aki ünnepi gondolatai után Sutya Miklésnéval, a Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda intézményvezető asszonyával együtt meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját, mely a hitet jelképezi.

Ünnepi műsorunk első részében a Magdu Lucian Román Általános Iskola tanulói karácsonyi dalokat adtak elő román nyelven. Az előadás után minden szereplő gyermek kulcstartót és szaloncukrot kapott ajándékba. Ünnepi műsorunk zárásaként, Kiss Viktória és Szász Borisz színművészek „Csoda ez az éj” című előadását hallhattuk. A csodálatos dallamok minden gyermek és felnőtt szívébe ünnepi hangulatot varázsoltak. Adventi délutánunkon a Főtér kis karácsonyi vásárrá változott, ahol szebbnél szebb kézműves ajándékok, adventi koszorúk, kopogtatók, karácsonyi dísztárgyak és édességek várták a vásárlókat. A hangulatot fokozták a finom sütemények, a zsíros kenyér, a meleg tea és a forralt bor.

A süteményeket és az alapanyagokat a Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda közössége, a Zsömfi-Süti Kft., az ESZESZ munkatársai, Marosán-Szimonidesz Rozália, Klemm Zsolt, Rádai Imre, Muntyán Attila és Szabó Ferenc ajánlották fel a rendezvényre, amit ezúton is szeretnénk megköszönni nekik! A következő adventi hétvégékre is várjuk szeretettel a felajánlásokat. Az ünnepi díszbe öltöztetett Főtér, a Betlehem, az adventi koszorú, a faházikók szokásos elemei a Főtér karácsonyi díszítésének, amelyek nem jöhettek volna létre a Városellátó Szervezet munkatársainak és közfoglalkoztatottainak, valamint a Battonyai Közművelődési Nonprofit Kft. munkatársainak kitartó és szorgos munkája nélkül.

Szeretettel várjuk Önöket a további adventi programjainkon is!