“Holttest a könyvtárszobában”

“Holttest a könyvtárszobában”: Forró nyomon a rendőrséggel

A 10. alkalommal megrendezésre kerülő Országos Könyvtári Napok nyitó napján könyvtárunk a Mezőkovácsházi Rendőrkapitánysággal közösen egy szituációs játékra invitálta a látogatókat. Agatha Christie “Holttest a könyvtárszobában” című regényéből kölcsönzött részlettel indítottuk az estét és az ezt követő “nyomozás” alatt ízelítőt kaphattunk a rendőrség munkájából, helyszínelés, kihallgatás, ujjlenyomatvétel, stb.

Könyvtári feladatokat is “beleszőttünk” a programba. “Eltűnt” könyveket köröztünk, amelyeket a megtaláló jutalmul meg is nyert. Volt irodalmi krimi-kvíz, elcserélt címpárok és különböző feladványok. Rabosítottunk is, a bátrak csíkos ruhában, rabszámmal fotózkodhattak. A gyerekek a “mini police”-ban kirakózhattak, közlekedési feladatokat oldottak meg.

Az este nagyon jó hangulatban telt. A “tettes” gyors megtalálása az összehangolt munka eredménye volt. Reméljük mindenki jól érezte magát és érdekes információkat szerzett. Köszönjük szépen minden közreműködőnek, aki bármilyen formában részt vett az este lebonyolításában! Szeretettel várjuk Önöket a hét további programjaira!