Az Országos Könyvtári Napok

Az Országos Könyvtári Napok záróprogramja

A 10. Országos Könyvtári Napok keretében szervezett estet egy, az egész heti programot levezető, zenés, “kóstolós” estnek képzeltük és ez így is sikerült. Célok között szerepelt egy battonyai receptes gyűjtemény összeállítása is. Ezt is megpróbáljuk majd szépen kivitelezni. Ami csodálatos volt ebben a napban, hogy együtt voltunk és örülni tudtunk az együttlétnek. Meghívtuk a legidősebb olvasónkat Dénes Pista bácsit, de sajnos idős kora akadályozta abban, hogy eljöjjön, az ajándékát hétfőn fogjuk átadni számára. Gondoltuk, hogy köszöntjük a legfiatalabb olvasónkat, de mire a megvalósításra került a sor, kedden több baba is beiratkozott könyvtárunkba, így a hat legfiatalabbat köszöntöttük. Emléklappal és egy hajtogatós mesekönyvvel kedveskedtünk nekik, bízva abban, hogy mindig is olvasóink lesznek! 1978-ban költözött a könyvtár ebbe az épületbe, ahol most is dolgozunk, így köszöntöttük azokat az olvasókat, akik 1978-ban születettek. Számukra születésnapi újságot állítottunk össze. Kisorsoltuk az Országos Könyvtári Napok központi rejtvényeinek helyes megfejtőit.

Ezt követően került sor a zenés, irodalmi összeállításra. Olyan jó, hogy barátaink és olvasóink között tudhatjuk Andrea Szenes-t, Ágnes Borombós-t, Andrea Moza-Venter-t és dr. Rimayné Roczkó Zsuzsit, akik musical darabokkal kápráztatták el a hallgatóságot. Ezúton is hálás szívvel köszönjük meg, hogy csodát varázsoltak a hallgatóság számára!

Felhívást tettünk közzé, hogy várjuk a battonyai étkeket, lekvárokat, szörpöket, sütiket. Az est zárásaként került sor a kóstolásra, és a kellemes egyéni beszélgetésekre. Nagyon szépen köszönjük Lénárt Anna-nak, Szénási Andrásné-nak, Hőhnné Bartucz Margit-nak, Matuzikné Évának, Sellei Móniká-nak, Frankó-Moldován Mária-nak, Moza-Venter Andreának, Kreszta Anikónak, Bakó Brigittának, Boros Csabának, Veres Zoltán tanár úrnak azt a sok-sok finomságot, amivel készültek erre az estére és amely ételekből előállt a könyvtári lakoma.

Végezetül, de nem utolsó sorban szeretném megköszönni az intézmény minden dolgozójának a program megvalósításában való hibátlan részvételt, munkát, energiát.