A Kölyökolvasó és a Kincsesláda…

A Kölyökolvasó és a Kincsesláda játék eredményhirdetése

Könyvtárunk nagyon fontos feladatának tekinti és elkötelezett az olvasóvá válás, olvasóvá nevelés előmozdításában. Így nem múlik el olyan esztendő, hogy 2-3, ebben a témában megvalósuló, folyamatos tevékenységet igénylő programot ne valósítanánk meg. Fontosnak gondoljuk, hogy a szülők, nagyszülők legyenek tisztába azzal, hogy a gyerekek minden nap olvassanak, hogy ezt a tevékenységet nem az iskolában kell elkezdeni, hanem mondhatni, már akkor, amikor a gyermek még pocaklakó, de csecsemőkorban mindenképp! A sok beszélgetés, játék, mondókázás, simogatás ad alapot arra, hogy nyitottak legyenek és később igényük legyen az olvasásra. Ezért is invitáljuk a babákat a könyvtárba, lásd: Babaolvasó program.
Szóval… az iskolások részére két programot értékeltünk a mai napon. Az egyik az elmúlt tanév Kölyökolvasó játéka, melynek hamarosan indul az új sorozata. (A kecskeméti Katona József Megyei Könyvtár által szervezett játék).
A másik programunk a Kincsesládaprogram, egy egész esztendőre szóló játék: kincseket kellett gyűjteni a Kincsesládánkba. A kincs nem más, mint egy-egy elolvasott mű.
A játékunkban 12 gyermek vett részt, a legtöbbet olvasó gyermek Vanda Vilu Almási volt, aki 16 könyvet olvasott, majd 12 könyvvel Matu Sellei következett, de a többiek is nagyon ügyesek voltak. A könyvjutalom mellé egy másik jutalom is jár: kirándulást fogunk tenni a kecskeméti rajzfilmstúdióban és a játékmúzeumban is. Gratulálunk a résztvevőknek és reméljük, hogy az idén induló játékban többen fognak részt venni.