Március 15-ei megemlékezés

Battonya Város Önkormányzata és a Városi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében ünnepi megemlékezéssel tisztelegtünk az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt nemzeti ünnepünkön, március 15-én. A Battonya-Pécska színjátszó csoport előadásában a Március hangjai című nagy sikerű előadást tekinthették meg a résztvevők.

Ezt követően fáklyákkal vonultunk a Petőfi szoborhoz, ahol a város vezetői, testvérvárosunk, Pécska és a civil szervezetek képviselői, valamint az intézmények vezetői is lerótták tiszteletüket a ’48-as hősök előtt és elhelyezték az emlékezés koszorúit.
Köszönjük szépen a megjelenteknek, hogy velünk ünnepeltek és köszönjük a közreműködőknek a méltó megemlékezést, a színvonalas programot.

A színjátszóknak: dr. Rimayné Roczkó Zsuzsanna, Ancsin Alex, Bakó Brigitta, Balta-Taics Péter, Beke-Kutasi Judit, Kutasi Nándor, Rimay András, Satran Andrei, Schwarz Károly, Takács Ferenc, Bauer Lili, Bíró Vivien, Cazac-Itoe Lior, Gruncsity Alexandra, Györgyi Dominik, Ilucán Edina, Jakab Ágnes, Kupeczik Szabolcs, Sztán Boglárka, Sztán Attila.

A táncosoknak: Hallai Henritta és Dusnok Patrik.

A Viharsarok Citerazenekarnak: Ancsin Alex, Balázsné Szabó Erzsébet, Besenyei Norbert, Horváth Ilona és Oláhné Hargitai Gyöngyi.

Trombitán közreműködött Mándity Sztánkó.