La Fontaine-től Robert Merle-ig

Irodalmi és gasztrotúránk soron következő állomásán a francia irodalom gyöngyszemeiből és a finom francia ételekből válogattunk. Nem volt egyszerű a feladat, hiszen a francia irodalom tárháza bőséges anyaggal szolgált. Hatalmas terjedelme miatt most csak a legnevesebb szerzők műveinek felidézésére volt lehetőség.

A francia konyha ízei közül a francia hagymalevest, a brokkolis clafoutis-t, croissant, juhtúrós szendvicskrémet bagettel, madártejet és fordított almás pitét kóstolhattak a résztvevők.

Az irodalmi részleteket dr. Palkó Lajosné és dr. Rimayné Roczkó Zsuzsanna tolmácsolásában hallhatták.

A fordított almás pitét köszönjük szépen Szénási Andrásnénak. A többi kóstolnivalót a könyvtár munkatársai: Brenucz Mária, Frankó Tiborné, Patyi Nikoletta, Szelezsán Mihályné, dr. Rimayné Roczkó Zsuzsanna és Zámbori Enikő készítették. A finom francia bort Venter Miklós ajánlotta fel számunkra.