Idősek Világnapja

Az Idősek Világnapja a szeretet és a megbecsülés ünnepe.
Feladatunk, hogy átadjuk és megtanítsuk a következő generációnak az idősek tiszteletét, hiszen – Müller Péter gondolatait idézve – „ Ősi és érett kultúrákban az öregeket nem azért tisztelték, mert “fáradságos életükkel kiérdemelték”, nem is abból a józan előrelátásból, hogy “egyszer én is öreg leszek, “,(…) hanem azért, mert a lélek még érzékenyebb volt, a szellem nyitottabb, s az öregember, óriási élettapasztalatával, olyan értékeket jelenített meg, amely a fiatalabbak számára vonzó és kívánatos volt! (…) nem azt nézték, milyen mulandó teste, hanem hogy ki lakik benne! ” Hagyomány, hogy városunkban minden évben ünnepélyes keretek között köszöntjük azokat, akik hosszú, munkában eltöltött évek után köztünk töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket. Kifejezzük hálánkat, tiszteletünket és megbecsülésünket, megköszönve a tőlük kapott emberi értékeket.

A Battonya Város Önkormányzata, az Egészségügyi és Szociális Ellátó Szervezet, valamint a Városi Művelődési Központ és Könyvtár közös szervezésében megrendezett ünnepségen Marjai János polgármester úr, Korobán Éva, az Egészségügyi és Szociális Ellátó Szervezet vezetője és dr. Palkó Lajosné, a Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója köszöntötték a megjelenteket.
A Városi Művelődési Központ és Könyvtár „Gézengúzok” színjátszó csoportjának vidám meglepetését követően „Hol van az a nyár?” címmel Tóth Éva és Leblanc Győző műsorát tekinthették meg a vendégek.
A program vendéglátással zárult. A résztvevők ajándékot is kaptak emlékül, amelyek egy része a Biztos Kezdet Gyerekházban készült, Új Szilvia felajánlásának köszönhetően pedig kerámia hűtő mágneseket is vihettek haza.
Köszönet illet mindenkit, aki valamilyen formában hozzájárult a rendezvény lebonyolításához.
A finom ételeket a Városellátó Szervezet Napközikonyháján készítették.
A színpadi dekorációhoz a virágokat Tóth Mariettától és Máté Zoltánnétól kaptuk.
A hangosítás kiváló minőségét Tornyai Zoltán szolgáltatta.
Ezúton is köszöntjük településünk időskorú lakóit, jó egészséget és örömökben gazdag életet kívánunk valamennyiüknek.