Adventi vasárnapok

Advent első vasárnapja
Az Advent jelképe az adventi koszorú, amelyet rendszerint fenyőgallyakból fonnak és a ráhelyezett négy gyertya közül minden vasárnap eggyel többet gyújtunk meg. Ez az időszak a várakozás, a türelem, a szeretet és az ünnepre hangolódás időszaka.A battonyai adventi koszorú első gyertyáját Boros Csaba polgármester úr gyújtotta meg, melyet – rendhagyó módon – rövid videóban osztunk meg a város lakosságával.
Nyugodt, békés és egészségben gazdag készülődést kívánunk mindenkinek!

Videó: Advent első gyertya

Advent második vasárnapja
Az adventi koszorú második gyertyája a reményt szimbolizálja. Ebben a nehéz időszakban nem csak az adventi koszorún kell meggyújtsuk a remény gyertyáját, hanem ébren kell tartanunk magunkban is ezt a lángot, hiszen most van a legnagyobb szükség rá.
A battonyai adventi koszorú második gyertyáját a képviselő-testület jelenlévő tagjai gyújtották meg, amelyet – rendhagyó módon – egy rövid videóban osztunk meg a város lakosságával.
Nyugodt, békés és egészségben gazdag készülődést kívánunk mindenkinek!

Advent harmadik vasárnapja
Az adventi koszorú harmadik gyertyája az öröm szimbóluma. Ez a vasárnap remek alkalom arra, hogy számba vegyük, mi okoz örömöt nekünk. Mi tesz igazán boldoggá bennünket? Rájövünk majd, hogy milyen értékesek a családi és baráti kapcsolataink, és amivel a legnagyobb örömet adhatjuk nekik, az nem a boltban található. A battonyai adventi koszorú harmadik gyertyáját Kovács Árpád református lelkész gyújtotta meg, amelyet – rendhagyó módon – egy rövid videóban osztunk meg a város lakosságával.
Nyugodt, békés és egészségben gazdag készülődést kívánunk mindenkinek!

Videó: Advent harmadik gyertya

Advent negyedik vasárnapja
Az adventi koszorú negyedik gyertyája a szeretet szimbóluma. Néhány nap múlva karácsony… végre van egy kis idő magunkkal és a családjainkkal is foglalkozni. Karácsony megadja az életünkben, hogy a legkisebb és legfontosabb közösségünk, menedékünk, a család felé forduljuk, mert a legnagyobb érték társas életünkben a család. Életünk értelme leginkább a közösségben, a családban válik teljessé, akkor, ha abban a megbecsülés, tisztelet és a kölcsönös szeretet uralkodik. Fontos, hogy békében, szeretetteljesen telhessenek az ünnep előtti utolsó napok is.A battonyai adventi koszorú negyedik gyertyáját Bajnai István kanonok, plébános gyújtotta meg, amelyet – rendhagyó módon – egy rövid videóban osztunk meg a város lakosságával.Szeretetben gazdag, meghitt ünnepet kívánunk városunk minden lakójának!

Videó: Advent negyedik gyertya

🇭🇺Boldog Karácsonyt!
🇷🇴Crăciun fericit!
🇷🇸Sretan božić!