Rendhagyó Mikulás

Művelődési Házunk csapata önkéntesekkel karöltve különleges meglepetéssel készült 2020. december 5-én szombaton. A legfőbb célunk az volt, hogy mosolyt csaljunk a gyermekek és a felnőttek arcára ebben a nehéz helyzetben. Jelenleg nem lehet rendezvényeket szervezni és nem mehet a Mikulás a családokhoz sem. Ezért egy posztban tettük közzé a Mikulás levelét, amelyben megírta a battonyai gyermekeknek, hogy szombaton Battonyára érkezik, de a helyszínt és az útvonalat nem adtuk meg pontosan. Arra kértünk mindenkit, hogy legyen szemfüles és figyelje az apró jeleket a Művelődési Ház facebook oldalán, amelyek alapján megtalálhatják a Mikulást.


Szombat reggel – rendhagyó módon – hintón érkezett Battonyára a Mikulás. A gyermekes családok az utcán, házuk kapujában, vagy az ablakban várták izgatottan a nagyszakállú érkezését és a Mikulás a krampuszok segítségével egy kis édességet osztott szét mindenkinek. Többen autóval indultak útnak, hogy megtalálják a különös hintót a városban. De nemcsak a gyerekeknek szerzett nagy örömet a Mikulás, hanem a felnőttek is mosollyal az arcukon köszöntötték őt a helyi piacon, az utcán, vagy a lakótelepen. A Mikulás járat szinte egész nap úton volt, és nem hagyta ki azokat a pici gyermekeket sem, akik a karantén miatt a szobájuk ablakában várták izgatottan a nagyszakállú érkezését. Hosszú napunk volt, de a gyermekek csillogó tekintete, boldog mosolya, a szülők hálás szavai mindenkit kárpótoltak.

Rengeteg lemondással jár mindannyiunk számára a pandémiás időszak, így a karácsony közeledtével talán még fontosabb, hogy egymásra figyeljünk és önzetlenül segítsünk embertársainkon. Ezért hálásan köszönjük Takács Zoltánnak, Fábián Gábornak, Berki Napsugárnak, Berki Boglárkának, Zámbori Klaudiának és Balázs Pannának, hogy nagylelkűen közreműködtek meglepetés akciónkban.