Turay Ida Színház-A Medve nem játék

A nagy sikerre való tekintettel újra színházi előadás Battonyán!

A Déryné Program keretében már a második alkalommal népesült be Művelődési Házunk. 2021. augusztus 13-án egy újabb fantasztikus színdarab valósult meg a színpadon, a Turay Ida Színház előadásában.
A medve nem játék című székely humoros történeteket Topolcsányi Laura írta, és remek szereposztásban került színpadra településünkön. A történetben egy csíki falu színjátszóköre megelégeli, hogy a pestiek szerint: székely az, akinek a sör nem ital, az asszony nem ember és a medve pedig nem játék. Jókedvükben létrehoznak egy színjátékot, amiben ötvöződik a székely humor és pajzánság a tánccal, zenével, énekkel.
Sztárek Andrea, Nyírő Bea, Frech’ Zoltán és fiatal színésztársaik szó szerint eufórikus hangulatba hozták a nézőket, a nevetés ezen az estén nem hagyott pihenni senkit sem.
Nagy örömünkre még többen eljöttek megnézni a színvonalas előadást nemcsak Battonyáról, hanem a környező településekről is. Mindez azt bizonyítja, hogy teljesült a Déryné Program missziója településünkön, hiszen Békés megye délkeleti csücskében minőségi kultúrához jutottak a lakosok.
Az előadás a Déryné Program hozzájárulásával valósult meg.