A Magyar Népmese Napja

A Magyar Olvasástársaság javaslatára, 2005 óta szeptember 30-án, Benedek Elek, a „nagy mesemondó” születésnapján ünnepeljük a Magyar Népmese Napját.

Ez alkalomból mesemondó versenyt hirdettünk a könyvtárban az általános iskolás gyermekek számára.

A délelőtt folyamán az alsósok, délután pedig a felsősök előadását hallgatta meg a háromtagú zsűri, dr.Bálint-Rimayné Roczkó Zsuzsanna, Matuzik Istvánné, Bajnai István kanonok úr, a zsűri elnöke és a közönség.

A három oktatási intézményből: Battonyai Két Tanítási Nyelvű Szerb Általános Iskola és Óvoda, Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda, Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium és Technikum, Általános Iskola és Óvoda, összesen harminckét általános iskolás diák mondott mesét.

Az 1-2. osztályosok kategóriájában 1. helyezést ért el Kiss Jázmin, 2. helyezett Kovács Marcell, 3. helyezett Dohányos Réka.

A 3-4. osztályosok korcsoportjában 1. helyezést ért el Varga Balázs, 2. helyezett Fári Zétény, 3. helyezett Trajer Anna, különdíjat kapott Szlovák Csongor.

A felső tagozatosok közül 1. helyezést ért el Szlukovinyi Balázs, 2. helyezett Prágai Viktória, 3. helyezett Bíró Vivien, különdíjat kapott Bíró Liliána és Budai Levente.

Ezúton is köszönjük a verseny résztvevőinek kedves meséit és a zsűri tagjainak munkáját!

Az eredményhirdetést a Kacagó bábszínház „A három kismalac” című nagyszerű előadása követte. Az előadókkal már találkozhattunk a városi gyermeknapon. Mottójuk: „a vidám szív a legjobb orvosság”!

Az előadás után lehetőség nyílt a bábok kipróbálására, fotók készítésére.

Gyorsan eltelt ez az eseménydús nap. Öröm volt látni a mosolygós, vidám gyermekarcokat.