Battonyai Advent – második gyertyagyújtás

2021. 12. 05-én minden otthonban és településen fellobbant a második adventi gyertyaláng.

Az időjárás sajnos nem volt kegyes ezen a vasárnapon sem, így a Főtér helyett ismét az ünnepi díszbe öltözött Művelődési Házunkban került megrendezésre a Battonyai Advent második estéje.

Ünnepi műsorunk első részében a Magdu Lucian Román Általános Iskola tanulói román karácsonyi dalokat adtak elő, amelyeket régen házról-házra járva énekeltek a fiatalok a településen. Ezt követően Boros Csaba polgármester úr Sutya Miklósné igazgató asszonnyal közösen gyújtotta meg az adventi koszorú reményt szimbolizáló második gyertyáját.
Az est második részében az Angels Style Dance csoport karácsonyi koreográfiáját láthatta a közönség, majd Bodrogközy Rita interaktív gyermekműsora varázsolta el a jelenlévő gyermekeket és szüleiket.

Adventi délutánunkon a Művelődési Ház aulája ismét kis karácsonyi vásárrá változott, ahol szebbnél szebb kézműves ajándékok, adventi koszorúk, kopogtatók, karácsonyi dísztárgyak, finom házi sajtok és kürtőskalács várta a vásárlókat.

A hangulatot fokozták a finom sütemények, amelyeket ezen a vasárnapon a Napközikonyha dolgozói, a Barátság SE sportolóinak szülei, a Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda dolgozói és Isztin Péterné sütöttek a résztvevők számára, amit ezúton is szeretnénk megköszönni nekik!

Szeretettel várjuk Önöket a további adventi programjainkon is!