Mikulás

Folytatva a 2020-ban elkezdett hagyományt, az idén is elindult hintóján a Mikulás a Művelődési Házból szombaton reggel, hogy mosolyt csaljon a gyermekek és a felnőttek arcára ebben a nehéz helyzetben. Ismét egy posztban tettük közzé a Mikulás levelét, amelyben megírta a battonyai gyermekeknek, hogy szombaton Battonyára érkezik, de a helyszínt és az útvonalat nem adtuk meg pontosan. Arra kértünk mindenkit, hogy legyen szemfüles és figyelje az apró jeleket a Művelődési Ház facebook oldalán amelyek alapján megtalálhatják a Mikulást.
A gyermekes családok az utcán, házuk kapujában, vagy az ablakban várták izgatottan a nagyszakállú érkezését. A Mikulás a krampuszok segítségével az idén Battonya Város Képviselő-testülete (Boros Csaba polgármester, Rádai Imre alpolgármester, Balázsné Szabó Erzsébet, Gyubák Béla, Klemm Zsolt, Mákos Árpád, Simon Tibor, Takács Dezső) által felajánlott 70 kg szaloncukrot osztotta szét minden gyermeknek. Többen autóval indultak útnak, hogy megtalálják a különös hintót a városban. De nemcsak a gyerekeknek szerzett nagy örömet a Mikulás, hanem a felnőttek is mosollyal az arcukon köszöntötték őt a helyi piacon, az utcán, vagy a lakótelepen. A Mikulás járat egész szombat délelőtt úton volt, és nem hagyta ki azokat a pici gyermekeket sem, akik a karantén miatt a szobájuk ablakában várták izgatottan a nagyszakállú érkezését.
Jó gyermekből rengeteg van a településen, így a Mikulás úgy döntött, hogy 2021. december 6-án, hétfőn Battonya összes nevelési intézményébe elviszi a Képviselő-testület által felajánlott sok-sok kilónyi szaloncukrot. Így járt a Mikulás a segítőivel a bölcsődében, a Gyerekházban, az óvodákban, az általános iskolákban és a helyi középiskolában is.
Hosszú napok voltak, de a gyermekek csillogó tekintete, boldog mosolya, a szülők hálás szavai mindenkit kárpótoltak.

Rengeteg lemondással jár mindannyiunk számára a pandémiás időszak, így a karácsony közeledtével talán még fontosabb, hogy egymásra figyeljünk és önzetlenül segítsünk embertársainkon. Ezért hálásan köszönjük Battonya Város Képviselő-testületének, Takács Zoltánnak, Fábián Gábornak, Serák Tündének, Bíró Viviennek, hogy nagylelkűen közreműködtek meglepetés akciónkban.

„Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.”
Böjte Csaba