Gyereknap

2022. május 28-án, szombaton egy fergeteges délután várt kis és nagy gyermekre egyaránt a második alkalommal megrendezett Városi Gyereknapon.
Sajnos az időjárás nem kedvezett nekünk idén sem, ennek ellenére szépen megtelt Művelődési Házunk érdeklődőkkel, akik nem csak Battonyáról, hanem a környező településekről is érkeztek programunkra.
A délutánt Bodrogközy Rita interaktív gyermekműsora indította, melyet mindenki nagyon élvezett, a gyermekek beöltözhettek kiskalóznak, táncolhattak a színpadon, illetve cukorkát és lufifigurát is kaphattak a műsor alatt.
A Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltóbemutatóval érkezett hozzánk, amelyet a Művelődési Ház udvarán tekinthettek meg az érdeklődők.
Rendezvényünket Salamon Gréta bűvész fantasztikus előadása zárta. A bűvészshow-t kíváncsi szemekkel nézte mindenki, a bátrabbak segédkezhettek is egy-egy mutatvány bemutatásában a színpadon. Az előadás végén egy mini tűzshow-val kápráztatta el Gréta a közönséget, amely nagyon látványos volt!
A délután folyamán lehetőségük volt a gyermekeknek teljesíteni a három- és az ötpróba nevezetű játékos vetélkedőinket, melyek sikeres teljesítésével a betelt pontgyűjtőfüzetet édes nyereményre (vattacukor, vagy kürtőskalács) lehetett váltani. A sok-sok meglepetés mellett csillámtetkó, arcfestés, kreatív kézműves foglalkozások, ugrálóvár, lufihajtogatás, helyi kézművesek és mini kirakodóvásár színesítette programunkat.
Az újra tervezések, a helyszínmódosítás, a zord időjárás ellenére is egy olyan program valósulhatott meg összefogással, amelyben reményeink szerint minden gyermek és felnőtt örömét lelte!
Köszönjük az ajándék kürtőskalácsot és vattacukrot Battonya Város Önkormányzatának, a tűzoltó bemutatót a Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek.
Köszönet a megvalósításban nyújtott segítségért önkénteseinknek és a közösségi szolgálatos diákoknak; valamint a rendezvény helyszínének biztosításáért a Battonyai Polgárőr Egyesületnek.