Környezetvédelmi témanap

2022. november 16-án Környezetvédelmi témanapot tartottunk városunk oktatási intézményeiben tanuló gyermekeknek.
A szemléletformáló esemény részeként bemutatásra került a tanulók számára a környezettudatosság fontossága, a környezet törékenysége és a jelenlegi környezeti kihívások.
Az aulában a „Zöldülj!Fordulj!” kiállítást tekinthettek meg a nebulók.
A tablók a komposztálás, a szelektív hulladékgyűjtés, az újrahasznosítás, a klímamentő ötletek, a biokertészkedés és a környezetbarát tisztítószerek használatának és a helyi termékek választásának fontosságára hívták fel a figyelmet. A jelenlévők interaktív játékok során hasznosíthatták a kiállításon
látottakat.
A felső évfolyamosoknak Balogh Gábor környezetkutató geográfus, a Száraz-ér Társaság tagja tartott igen érdekes szemléletformáló előadást környezetünk védelméről, a környezettudatosság fontosságáról és különböző tippeket adott a fiataloknak a zöldebb élet megvalósításához.
Minden résztvevő csoport szemléletformáló kiadványokat, hulladékgyűjtő kisokost és egészséges nasicsomagot is kapott.
Köszönjük a helyi oktatási intézmények és a pedagógusok együttműködését.
Bízunk benne, hogy rendezvényünk elérte célját és a jövő generációjánál kialakulhat egy új szemlélet, amellyel a lakosság kisebb mértékben károsítja a környezetet, ami hozzájárul a környezet állapotának javításához és a környezeti fenntarthatóság elősegítéséhez.
A környezetvédelmi témanap a TOP-2.1.2-15-BS1-2019-00024 számú „Zöld és egészséges Battonyáért – Zöld város 2.” projekt keretében valósult meg.