I. Battonyai Advent

2022. november 27-én, advent első vasárnapján minden otthonban és településen fellobbant az adventi koszorú első gyertyalángja, így Battonya Főterén is.
„Nagy öröm számunkra, hogy lehetőségünk volt idén is megszervezni ezt az eseménysorozatot, amely már hagyománnyá vált itt, Battonyán.
Az ünnepi díszbe öltözött főtér, Betlehem és adventi koszorú, a faházikók szokásos elemei a Főtér karácsonyi díszítésének… Külön öröm, hogy az időjárás is kegyes hozzánk és itt a Főtéren lehetünk most együtt, az ünnepre hangolódva.” E szavakkal nyitotta meg Balázsné Szabó Erzsébet intézményvezető asszony a rendezvényt, majd átadta a szót Boros Csaba polgármester úrnak, aki ünnepi gondolatai után Rádai Imre alpolgármester úrral együtt meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját, mely a hitet jelképezi.
A gyertyagyújtás alatt és után a Városi Kamarakórus ünnepre hangoló, adventi összeállítását hallhatta a közönség.
A csodás dallamok után a Gézengúz színjátszócsoport karácsonyi műsora következett dr. Bálint-Rimayné Roczkó Zsuzsanna vezetésével.
A varázslatos előadás után minden szereplő kisgyermek édességcsomagot kapott ajándékba.
Ünnepi műsorunk zárásaként a békéscsabai Jókai Színház színművészei, Liszi Melinda és Szente Árpád „Karácsonyi álom” című előadását hallhattuk. A csodálatos dallamok minden gyermek és felnőtt szívébe ünnepi hangulatot varázsoltak.

Adventi délutánunkon a Főtér kis karácsonyi vásárrá változott, ahol szebbnél szebb kézműves ajándékok, adventi koszorúk, kopogtatók, karácsonyi dísztárgyak, édességek és kürtőskalács várta a vásárlókat.
A hangulatot fokozták a finom sütemények és a meleg tea, amelyeket a Napközikonyha dolgozói készítettek a résztvevők számára, amit ezúton is szeretnénk megköszönni nekik! A következő adventi hétvégékre is várjuk szeretettel a sütemény felajánlásokat.
Az ünnepi díszbe öltöztetett Főtér, a Betlehem, az adventi koszorú, a faházikók szokásos elemei a Főtér karácsonyi díszítésének, amelyek nem jöhettek volna létre a Városellátó Szervezet munkatársainak és közfoglalkoztatottainak, valamint a Battonyai Közművelődési Nonprofit Kft. munkatársainak kitartó és szorgos munkája nélkül.
Szeretettel várjuk Önöket a további adventi programjainkon is!