III. Battonyai Advent

“Az öröm abból ered, hogy valaki meg tudja látni azt, ami szép és jó az életben.”
Móricz Zsigmond

2022. december 11-én fellobbant az adventi koszorú harmadik gyertyája Battonyán is.

Ez alkalommal az időjárás nem kedvezett számunkra, így a jól megszokott Főtér helyett a karácsonyi pompában tündöklő Művelődési Házban került megtartásra az adventi rendezvényünk.
Balázsné Szabó Erzsébet intézményvezető asszony köszöntötte a jelenlévőket és ünnepi gondolatait osztotta meg a jelenlévőkkel, majd Körömi Melinda igazgató asszonnyal közösen meggyújtotta az adventi koszorú harmadik gyertyáját, mely az örömöt jelképezi.
Ünnepi műsorunk első részében a Battonyai Két Tanítási Nyelvű Szerb Általános Iskola tanulóinak varázslatos előadását láthattuk, amelyben egy műsorszám erejéig a diákok szülei is a színpadra álltak és közösen énekeltek gyermekeikkel.
A produkció után minden szereplő édességcsomagot kapott ajándékba.
Az iskolások műsora után Boros Csaba polgármester a már tradícióvá vált Battonyai Adventekről és karácsonyfa állításról beszélt. Az első karácsonyfát az ICON Motoros Egyesület állította a Főtéren 2018-ban, és azóta már hagyománnyá vált a településen a Battonyai Adventtel együtt. Polgármester úr köszönetét fejezte ki az ötletadó egyesületnek és a fenyőfát felajánló lakosainknak is, akik nélkül nem lenne évről-évről csodás karácsonyfája városunknak.
Ezen a hétvégén sztárvendéggel is készültünk vendégeink számára, aki nem volt más, mint Nyári Aliz énekesnő. A Budapesti Karácsonyi Koncerten meghívott fellépőként mindig fergeteges sikert arat az ország legnagyobb színház- és koncerttermeiben, mint a Magyar Állami Operaház, vagy a Budapest Kongresszusi Központ. Külön öröm volt számunkra, hogy itt, Battonyán a Művelődési Házban köszönthettük és hallhattuk őt. Csodálatos dallamokat hallhattunk az énekesnőtől, kicsik és nagyok is fantasztikusan érezték magukat; bulizhattunk is egy kicsit és egyben az ünnepre is hangolódhattunk a művésznőt hallgatva!
Helyszíntől függetlenül most is a jól megszokott meleg tea, forralt bor, finom sütemények, édességek és helyi kézműveseink várták a látogatókat!
A süteményfelajánlásokat köszönjük a Battonyai Két Tanítási Nyelvű Szerb Általános Iskola és Óvoda közösségének, az Édeskrém Cukrászdának, Lungné Editnek! A következő adventi hétvégére is várjuk szeretettel a sütemény felajánlásokat.
Szeretettel várjuk Önöket a negyedik, egyben utolsó gyertya meggyújtásán is!