Legyen élmény a tanulás!

2023-ban már 23. éve annak, hogy márciusban a könyvtárak megszervezik az Internet Fiesta programjait. A program keretében vendégeink voltak a könyvtárban a Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium, Általános Iskola és Óvoda; a Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda, valamint a Battonyai Két Tanítási Nyelvű Szerb Általános Iskola és Óvoda alsó tagozatos kis diákjai.

A foglalkozásokon a gyerekek megismerkedtek az AR Book, más néven kiterjesztett valóság könyvekkel, melyek kézzel fogható könyvek, és mobiltelefon, vagy tablet segítségével applikáción lejátszható multimédiás tartalmak is egyben. A gyerekek egyszerre olvashatják, nézhetik és hallgathatják a könyveket, a képernyőn keresztül pedig forgathatják, nagyíthatják, kicsinyíthetik a három dimenziós képeket. A két dimenziós szórakoztató videók segítenek valósághűen elképzelni azokat a dolgokat, állatokat, amikkel ritkán, vagy sohasem találkozhatnak életük során. A könyvek látványvilága, az olvasható és hallgatható tudnivalók izgalmas időtöltést jelentenek akár az egész család számára.

Könyvtárunk több ilyen könyvvel is rendelkezik, amelyeket a programon résztvevő gyermekek kipróbálhattak. Az applikáción keresztül hasznos és érdekes információkat hallhattak az állatokról, az élőhelyükről és az őket körülvevő természetről, illetve interaktív feladatokat is meg tudtak oldani, miközben meghallgatták a hosszú orrú kismalac kalandjait.

Az alsós osztályok több csoportban közel kéthéten keresztül vettek részt foglalkozásainkon, amelyek jó hangulatban és aktívan teltek. Célunkat elértük, hiszen eseményeinken élmény volt a tanulás minden kisdiáknak az AR Book könyvekkel.

Köszönjük az együttműködést településünk oktatási intézményeinek, a pedagógusoknak és a gyermekeknek. Várjuk szeretettel őket legközelebb is!