Legyen élmény a tanulás!

2️⃣0️⃣2️⃣3️⃣-ban már 2️⃣3️⃣. éve annak, hogy márciusban a könyvtárak megszervezik az Internet Fiesta programjait. A program keretében vendégeink voltak a könyvtárban a Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium, Általános Iskola és Óvoda; a Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda, valamint a Battonyai Két Tanítási Nyelvű Szerb Általános Iskola és Óvoda alsó tagozatos kis diákjai.
A foglalkozásokon a gyerekek megismerkedtek az AR Book, más néven kiterjesztett valóság 📖könyvekkel, melyek kézzel fogható 📖könyvek, és 📱mobiltelefon, vagy tablet segítségével applikáción lejátszható multimédiás tartalmak is egyben. A gyerekek egyszerre 🗣️olvashatják, 👀nézhetik és 👂hallgathatják a 📖könyveket, a 💻képernyőn keresztül pedig forgathatják, 🔎nagyíthatják, kicsinyíthetik a 3️⃣ dimenziós 🖼️képeket. A 2️⃣ dimenziós szórakoztató 🎥videók segítenek valósághűen elképzelni azokat a dolgokat, 🐺🐰🦊🐗🐢🐈🐘 állatokat, amikkel ritkán, vagy sohasem találkozhatnak életük során. A könyvek látványvilága, az 🗣️olvasható és 👂hallgatható tudnivalók izgalmas időtöltést jelentenek akár az egész 👪család számára.
Könyvtárunk több ilyen 📖könyvvel is rendelkezik, amelyeket a programon résztvevő gyermekek kipróbálhattak. Az 📲applikáción keresztül hasznos és érdekes információkat hallhattak az állatokról, az élőhelyükről és az őket körülvevő természetről, illetve interaktív feladatokat is meg tudtak oldani, miközben 🔊meghallgatták a hosszú orrú 🐖kismalac kalandjait.
Az alsós osztályok több csoportban közel 2️⃣ héten keresztül vettek részt foglalkozásainkon, amelyek jó hangulatban és aktívan teltek. Célunkat elértük, hiszen eseményeinken élmény volt a tanulás minden kisdiáknak az AR Book könyvekkel.
🙏Köszönjük az együttműködést településünk oktatási intézményeinek, a pedagógusoknak és a gyermekeknek. Várjuk szeretettel őket legközelebb is!