Papírszínház a román óvodában

A Magyar Népmese Napja alkalmából ezen a héten minden nap ellátogatunk egy-egy óvodába, ahol papírszínházzal kedveskedünk a gyerekeknek.

A mai napon a Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda kis óvodásait látogattuk meg dr. Bálint-Rimayné Roczkó Zsuzsanna kíséretében.

Először a Dínó csoport gyermekeit örvendeztettük meg, A Brémai muzsikusok című mesével, majd a Bambi csoportot látogattuk meg, ahol A Kiskondás, A róka és a gólya, A Holló meg a róka, A Brémai muzsikosok című meséket ismerhették meg a gyermekek. Mind a két csoport nagyon élvezte a meséket, ők is lelkesen bekapcsolódtak az előadásba.

A mesemondás végén, mindkét csoportnak egy kis aprósággal kedveskedtünk, amit kincsesládába rejtettünk.

Köszönjük, hogy szeretettel fogadtak bennünket és reméljük hamarosan újra találkozhatunk.

„A mese olyan lelki táplálék, amely életre szóló nyomokat hagy a gyermekben. Egyrészt a mesélés sajátos szituációja, bensőséges hangulata adja meg az érzelmi biztonságot, a nyugodt, csendes és szeretetteljes légkört, amelyben meg lehet pihenni, el lehet lazulni, a rítust, amivel le lehet zárni egy mozgalmas és eseménydús napot. Ám a kisgyerek a mesehallgatás során nemcsak a szülőre, hanem befelé is figyel, saját vágyainak megfelelő fantáziaképet alkot, ami segíti őt a nap folyamán felgyűlt belső feszültségei, negatív érzései, félelmei feldolgozásában.”

(Kádár Annamária)