Papírszínház a Zöld óvodában

A közelgő Magyar Népmese Napja alkalmából ezen a héten minden nap ellátogatunk egy-egy óvodába, ahol papírszínházzal kedveskedünk a gyerekeknek. A mai nap a Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda, Fő utcai „Zöld” óvodája került sorra, ahol három csoportba vittünk el meséket. Ma is elkísért bennünket dr. Bálint-Rimayné Roczkó Zsuzsanna. Először a Pitypang csoport apró gyermekeinek közreműködésével A kis kakas gyémánt félkrajcárja című mesét adtuk elő. Ezután a Pipacs, majd a Levendula csoport gyermekeit örvendeztettük meg A brémai muzsikosok című mesével. A gyermekeknek nagyon tetszettek a mesék, lelkesen utánozták a mesében szereplő állatok hangjait, hatalmasat nevettek a pórul járt rablón.

Ismét vittünk magunkkal aprósággal feltöltött kincsesládákat, melyeket mind a három csoport nagy örömmel fogadott. Köszönjük, azt a hatalmas szeretetet és kedvességet, amellyel fogadtatok bennünket és ígéretünkhöz híven hamarosan újra találkozunk!

“A mese örök, mindegy, hogy mi a technikai körítés. Mindegy, hogy a gyerek számítógépezik, mert a kíváncsiság, ami gyerekké teszi, az megmarad.” 

Csukás István