Battonyai Advent II. gyertyagyújtás

2023. december 10-én fellobbant az adventi koszorú második gyertyája Battonyán is.

Ez alkalommal az időjárás nem kedvezett számunkra, így a Főtér helyett a karácsonyi pompában tündöklő Művelődési Házban került megtartásra az adventi rendezvényünk. A köszöntő után Boros Csaba polgármester úr, Krista Béla intézményvezető helyettessel közösen meggyújtotta az adventi koszorú második gyertyáját, mely a reményt jelképezi.

Ünnepi műsorunk első részében a Battonyai Két Tanítási Nyelvű Szerb Általános Iskola tanulóinak varázslatos előadását láthattuk. A produkció után minden szereplő édességcsomagot kapott ajándékba. Ez a hétvége a gyermekekről szólt, hiszen minden kisgyermek izgatottan várta a mikulás érkezését, ezért most mi is nekik szerettünk volna kedveskedni Tatár Bianka, Gulyás Levente és Lombos Márton „Hóvarázs” című műsorával. Az előadás alatt minden kicsi és nagy szuperül érezte magát, sokan táncra perdültek, ugrándoztak és önfeledten kacagtak, a színművészek és a bűvész segítségével egy igazi téli varázslat elevenedett meg művelődési házunkban. Helyszíntől függetlenül most is a jól megszokott meleg tea, forralt bor, finom sütemények, zsíros kenyér, édességek és helyi kézműveseink várták a látogatókat!

A süteményeket és az alapanyagokat a Battonyai Két Tanítási Nyelvű Szerb Általános Iskola és Óvoda közössége, a Gyerekház munkatársai, a Lukács család, Marosán-Szimonidesz Rozália és Muntyán Attila ajánlották fel a rendezvényre, amit ezúton is szeretnénk megköszönni nekik! A következő adventi hétvégére is várjuk szeretettel a sütemény felajánlásokat.                          Szeretettel várjuk Önöket a harmadik gyertya meggyújtásán is!