Battonyai Advent III. gyertyagyújtás

2023. december 17-én fellobbant az adventi koszorú harmadik gyertyája Battonyán is.

Ez alkalommal az időjárás kegyes volt hozzánk, így az ünnepi díszbe öltözött Főtéren került megtartásra az adventi rendezvényünk. Elsőként Kalaman János atya adventi gondolatait hallhattuk, majd Boros Csaba polgármester úrral közösen meggyújtották az adventi koszorú harmadik, örömöt jelképző gyertyáját a Betlehemi szent lánggal, amelyet Rádai Imre alpolgármester úr hozott Gödöllőről.

Ünnepi műsorunk első részében a Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda alsós tanulóinak varázslatos előadását láthattuk, amelyben egy műsorszám erejéig az iskola pedagógusai is a „színpadra” álltak és közösen énekeltek a gyermekekkel. A produkció után minden szereplő édességcsomagot kapott ajándékba. Ezen a hétvégén Zséka csodálatos hangja, az általa tolmácsolt karácsonyi dallamok és a közös éneklés varázsoltak ünnepet mindenki szívébe a Főtéren. Látogatóinkat ismét a jól megszokott meleg tea, forralt bor, finom sütemények, édességek és helyi kézműveseink várták! Ahogyan a tavalyi évben, így idén is meglepetésekkel készült a gyermekek számára a Süketes család. A város karácsonyfája alatt kis ajándéktáskákban plüssök és játékok várták a kisgyermekeket, amelyek nagy örömet szereztek mindenkinek.

A süteményeket és az alapanyagokat a Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda közössége, a Tanoda, Marosán-Szimonidesz Rozália, Rádai Imre, Szabó Ferenc, Varga Meriem, a Lukács Család, Besenyeiné Jaczkó Mária, Mudrity Iván ajánlották fel a rendezvényre, amit ezúton is köszönünk nekik! Köszönjük a helyi kézműveseknek, hogy minden héten színesítették az adventi hétvégéket, köszönjük Tornyai Zoltánnak és csapatának a hangosítás biztosítását, köszönjük a Városellátó Szervezet munkáját, köszönjük a rengeteg süteményt a felajánlóknak és köszönjük mindenkinek, aki bármivel is hozzájárult a Battonyai Adventi hétvégék megvalósulásához!

2023. utolsó adventi vasárnapja december 24-re esik, amikor már mindenki az otthonában, a családja körében tölti az estét a szépen feldíszített karácsonyfa előtt. Mi ezen a napon egy videó összeállítással készülünk, amiben virtuálisan gyújtjuk meg a battonyai adventi koszorú utolsó, szeretetet jelképező gyertyáját. Az ünnepi összeállításunk 2023. december 24-én, 16.00 órától tekinthető meg a Művelődési Ház facebook oldalán.

Igazi lelkünket, akárcsak az ünneplő ruhákat gondosan őrizzük meg, hogy tiszta legyen majd az ünnepekre.”                                                                                                                                      (József Attila)

Békés, boldog karácsonyt kívánunk Battonya város lakosságának!