Battonyai Városnapok

Az idei Battonyai Városnapok pénteki napja felejthetetlen élményeket hozott mindannyiunk számára! A programok, fellépők és a közösség összetartása igazán különlegessé tette ezt a napot.

Battonya várossá nyilvánításának 35. évfordulóján megrendezett 20. Battonyai Városnapokat Boros Csaba polgármester úr nyitotta meg, majd ezt követően a helyi közoktatási intézmény növendékei léptek színpadra, akik lenyűgöző előadásokat tartottak. A fiatal tehetségek tánc- és zenei produkcióira rendkívül büszkék vagyunk, a közönség is hangos tapssal jutalmazta őket.

A délután folyamán megtartott látványos extreme bike show egy igazi adrenalinbomba volt! A biciklisek elképesztő mutatványokkal és trükkökkel kápráztatták el a nézőket, akik lélegzetvisszafojtva figyelték minden mozdulatukat. A bátor jelentkezők pedig bringasuli keretében kipróbálhatták a kerékpárokat és a felállított akadályokat.

A következőkben nemzetiségeink kerültek a fókuszba, a Szuferini néptánccsoport tagjainak vezetésével szerb táncházon vehettek részt az érdeklődők.

A Roma Soul zenekar másfélórás élő koncertje fantasztikus hangulatot teremtett településünk főterén. A zenekar az autentikus roma zenét ötvözi a soul, a jazz és a pop világával. Az előadásuk során olyan híres dallamok csendültek fel, mint például Gimme, gimme; Uptown funk. Az együttes lendületes előadása a közönséget is magával ragadta, sokan táncra perdültek a koncert alatt.

Az idei Battonyai Városnapok pénteki napját egy felejthetetlen nagykoncerttel folytattuk, amikor is az idén 25 éves Magna Cum Laude lépett színpadra és varázsolta el a közönséget! Az együttes hatalmas tömeget vonzott, és az este folyamán igazi fergeteges hangulatot teremtettek. A koncert minden várakozást felülmúlt. A Magna Cum Laude a legismertebb slágereit hozta el nekünk, és a közönség egy emberként énekelte velük a Pálinka dalt, valamint a Vidéki sanzont. A zenekar tagjai energikus előadásukkal és közvetlenségükkel azonnal magukkal ragadták a hallgatóságot.

A nap zárásaként a Mediterrán zenekar lépett színpadra, akik fergeteges bulit varázsoltak, és a zenei repertoárjuk mindenki számára tartogatott meglepetéseket. A táncos lábak nem pihentek, egészen hajnal egy óráig ropták a táncot.

A délután folyamán a parkban ingyenes csillámtetoválás és arcfestés várta a gyermekeket, a felnőtteknek pedig ingyenes egészségügyi szűrés valósult meg. A szemfüles kisgyermekek és szüleik a rendezvény több pontján találkozhattak Mickey és Minnie egérrel is.

A Battonyai Városnapok első napját nem csak a fantasztikus koncertek és előadások tették felejthetetlenné, hanem a vidámpark és a kirakodóvásár is, amelyek egész délután várták a rendezvényre kilátogatókat. A kirakodóvásár barátságos és pezsgő hangulata még inkább hozzájárult ahhoz, hogy mindenki jól érezze magát és különleges emlékekkel térjen haza. A vidámpark tele volt izgalmas és szórakoztató attrakciókkal, amelyek az egész család számára nagyszerű szórakozást nyújtottak.

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett rendezvényünkön és hozzájárult a Battonyai Városnapok sikeréhez! Büszkék vagyunk közösségünkre és reméljük, hogy mindenki jól érezte magát. Hamarosan érkezünk a Battonyai Városnapok szombati napjának beszámolójával is.

Találkozzunk jövőre is!