Battonyai Városnapok

A 2024. évi Battonyai Városnapok szombati napja is számos színes és változatos programmal várta az érdeklődőket, ahol mindenki megtalálhatta a számára megfelelő elfoglaltságot.

Az események már korán reggel kezdetüket vették a parkban, ahol egész nap érdekes és izgalmas gyermekprogramok, ingyenes csillámtetoválás és arcfestés, illetve egészségügyi mérések valósultak meg az ESZESZ és a Számíthatsz Ránk Egyesület jóvoltából, valamint sétáló mesefigurák is szórakoztatták a gyermekeket és szüleiket.

Délelőtt elkezdődött a már hagyományosnak számító főzőverseny is, ahol 18 csapat mérte össze pörköltfőző tudását, igen nehéz feladatot adva a zsűrinek. Az erősemberek számára a PSL Hungary Big Bull Cup került megrendezésre, ahol a legizmosabbak mérhették össze erejüket különböző kihívásokban. Emellett a Városnapi Kupa kispályás focibajnokságon a helyi és vidéki, gyermek és felnőtt csapatok küzdöttek meg egymással a győzelemért.

Battonya Város Önkormányzata jóvoltából ingyen gulyás várt mindenkit, míg a Battonyai Roma Nemzetiségi Önkormányzat ingyen vattacukorral és popcornnal kedveskedett a gyermekeknek.

A délután folyamán a 2023-ban született gyermekek tiszteletére Babafaültetésre került sor a parkban, amely meghitt és szimbolikus esemény volt, erősítve ezzel közösségünk összetartozását.

A helyi amatőr művészeti csoportok bemutatója különleges hangulatot varázsolt a városnapra, ahol az Angels Style Dance és a Topánka Táncház Mozgalom táncosainak, valamint a Gézengúzok Színjátszócsoport előadásait csodálhatta meg a közönség. Őket követően a pécskai Búzavirág Néptáncegyüttes lépett a színpadra, és magyar néptáncokkal emelte a délutáni programok fényét.

A Békéscsabai Jókai Színház színészei elsőként Disney dalokkal varázsolták el a kisgyermekeket, majd a Made in Hungaria című előadássukkal örvendeztették meg a közönséget, lenyűgöző színészi teljesítménnyel és fergeteges hangulattal.

A Dirty Slippers zenekar régóta visszatérő fellépője a Battonyai Városnapoknak. Idén sem csalódtunk bennük, hiszen remek koncertjük magával ragadta a közönséget.

A 2000-es évek nagy slágereivel lépett a színpadra Fresh Andi, aki táncosaival és interaktív előadásával a közönséget is bevonta a műsorba, a népszerű slágereket együtt énekelte a tömeg az énekesnővel.

A szombat este egyik fénypontja a mulatós zene ikonikus párosa, Bódi Guszti és Margó volt. Fantasztikus hangulat volt a Főtéren a koncert alatt, az énekesek a jól ismert slágereikkel elkápráztatták a közönséget. Bódi Guszti és Margó közvetlen stílusa és előadásmódja bebizonyította, miért is ők az egyik legkedveltebb mulatós előadó páros Magyarországon.

A fiatalok nagy kedvencei, Nemazalány és Sofi is felléptek nálunk, hogy tovább fokozzák a Battonyai Városnapok remek hangulatát. Az előadók modern hangzásvilágukkal és energikus előadásukkal azonnal felpörgették az estét. A közönség fiatalabb tagjai lelkesen üdvözölték őket, már az első dalok felcsendülésekor mindenki táncolt és énekelt.

A koncertek után az éjszaka tovább folytatódott egy fergeteges diszkóval, ahol Dj. Czaga, Dj Venom és Dj Mazi vették át az irányítást. A DJ-k pörgős ritmusokkal és népszerű mixekkel fokozták a hangulatot, a közönség lelkesen táncolt a legújabb slágerekre és a klasszikus kedvencekre egyaránt.

Természetesen a szombati napon is kirakodóvásár, lacikonyha, és vidámpark várta a kilátogatókat eseményünkön.

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett rendezvényünkön és hozzájárult a Battonyai Városnapok sikeréhez! Büszkék vagyunk közösségünkre és reméljük, hogy mindenki jól érezte magát mindkét napon.

Találkozzunk jövőre is!