Szent István napi megemlékezés és kiállításmegnyitó

Nem mindennapi élményben lehetett részünk a Battonya Város Önkormányzata és a Városi Művelődési Központ és Könyvtár által Szent István napja tiszteletére rendezett programon augusztus 19-én a Molnár-C. Pál Emlékházban.

Stekly Zsuzsa zománcműves “Fohászaim” c. kiállítására invitáltuk vendégeinket. dr. Palkó Lajosné intézményvezető köszöntő szavai után Szent Istvánról szóló énekeket hallhattunk Kémenes Anikó gyönyörű énekes, hangszeres tolmácsolásában. Marjai János polgármester úr köszöntötte a művésznőt és a megjelent vendégeket, majd bevezetőjében kiemelte Szent István munkásságának jelentőségét, aki közel négy évtizedes uralkodása során az egész nemzet életét és sorsát meghatározta.

Ezt követően Kovács Árpád református lelkész nyitotta meg szép gondolatokkal a kiállítást, mely után bizony mindannyian meghatódva és “értőbb szemmel” tekintettük meg ezeket a csodálatos munkákat.

A hölgyvendégek az eszmei élmény mellé plusz örömként csodálatos tűzzománc ékszereket is vásárolhattak.

Reméljük sikerült ezzel a színvonalas kiállítással gazdagított ünnepi megemlékezéssel minden résztvevőnek élményt szerezni. Várunk minden érdeklődőt szeretettel! A kiállítás megtekinthető 2017. szeptember 15-ig az Emlékház nyitvatartási ideje alatt, hétköznaponként 9-16:00-ig, vagy időpont egyeztetéssel a +36/68 456 005 és a +36/456 090-es telefonszámokon.