Terítéken az olasz irodalom és az olasz ízek

Virtuális irodalmi és gasztrotúránk negyedik állomásán az olasz irodalom jeles alakjaival és az olasz gasztronómia jellegzetes ízeivel ismerkedhettek meg a résztvevők.

A délután folyamán részleteket hallhattak Dante Alighieri, Francesco Petrarca, Oriana Fallaci, Alberto Moravia, Umberto Eco, Rita Monaldi és Francesco Sordi, valamint kortárs olasz költők műveiből dr. Palkó Lajosné és dr. Rimayné Roczkó Zsuzsanna előadásában és olasz ízeket kóstolhattak: minestrone leves, pizza, bolognai spagetti, carbonara spagetti, tiramisu, cinzano, olasz bor és capuccino formájában.

A levest, a spagettiket és a tiramisut a könyvtár dolgozói: dr. Rimayné Roczkó Zsuzsanna, dr. Palkó Lajosné és Brenucz Mária készítették.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Hullám Pizzéria támogatását, a nagyon finom pizzákat és Venter Miklósnak, a finom olasz bort, amivel hozzájárultak az olaszos kóstolóhoz.

Reméljük, vendégeink jól érezték magukat nálunk és várunk mindenkit szeretettel a következő túrára is! Kövessék figyelemmel Facebook oldalunkat, ahonnan értesülhetnek programjainkról!