Erzsébet tábor – Mese hét

2022. július 4-8 között ismét gyerekzsivajtól volt hangos a Művelődési Házunk, hiszen elkezdődött az idei nyár első Erzsébet napközis tábora.
Hétfőn, a reggeli „eligazítás” után a táborozók Panna és Alex vezetésével játékos és interaktív gyakorlatok során ismerkedtek meg társaikkal.
Tízórai után a táborozók 4 csapatot alkotva (Hupikék törpikék, Tininindzsa teknőcök, Minionok, Mickey egerek) elkezdhették a mese tábort.

Az első nagy feladat a jelvények és a csapatzászlók elkészítése volt. Délután szabad játék keretében birtokba vehették az udvart és a játékokat a gyerekek.
A keddi nap a sport jegyében telt el: a gyerekek megérkezése után egy reggeli átmozgató tornaórát tartottunk.
Miután kellően felfrissült mindenki – és elfogyasztotta a reggelit –, elkezdődhetett a küzdelem a csapatok között.
A mesecsapatok ezen a napon az ügyességi sportjátékokban mérettették meg magukat. Minden táborozó lelkesen küzdött a verseny során, szurkolva egymásnak.
A délelőtt további részében kreatív foglalkozás keretében minden táborozónk elkészítette a saját színes, csillogós álomfogóját.
Ebéd után a gyerekeket a Kacagó Bábszínház fantasztikus előadása várta, majd a gyerkőcök a nap végén ismét a szabadban játszhattak.
Szerdán, a reggeli elfogyasztása után a mesecsapatok útnak indultak a városunkban és egy Scooby Doo témájú nyomozós feladatot oldottak meg, ahol a mocsári szörnyet kellett megkeressék, végül leleplezzék.
Ebéd után a Városi Könyvtárba látogattunk el, ahol a Bálint Ágnes emlékkiállítást tekintettük meg és különböző mesés feladatokat oldottunk meg.
A délután további részében különböző mintájú, levendula illatú, lila díszeket készíttettek a gyermekek só-liszt gyurmából, amelynek elkészítése során önfeledt jókedvtől és kacagástól volt hangos a terem.
A csütörtöki nap a kirándulásról szólt. Nagy volt az izgalom a gyerekek körében és reggeli után máris indultunk a Peregi Vendégházba, hogy egy kalandokkal teli napot töltsünk el a 47-es majorban.
A vállalkozó szellemű, bátor és kitartó gyerkőcök biciklivel indultak útnak, a kisebbeket pedig kisbuszokkal szállítottuk ki a helyszínre.
Érkezés után a gyerekek birtokba vették a hatalmas udvart és a szabad területeket, majd önfeledt játék vette kezdetét.
A délután során számháborúztak a kis táborozók, ahol a 4 mesecsapat mérkőzött meg egymással hatalmas harcok során.
Péntek délelőtt Kiss V. Balázs bűvész és illuzionista kápráztatta el a gyermekeket. Az egyszerű kártyatrükköktől kezdve a gondolatolvasáson át, az asztallebegtetésig mindenféle bűvésztrükkökkel varázsolta el táborozóinkat.
Hatalmas élmény volt Balázs műsora mindenki számára!
A héten rengeteg élménnyel gazdagodtak a táborozók, amelyek megőrzésére emlékkönyvet készített mindenki, ezután az egész heti küzdelmek várva várt eredményhirdetése következett.
A nyertes csapat minden tagja egy serleggel lett gazdagabb.
A hét utolsó meglepetése egy ízletes torta és gyerekpezsgő volt, amelyet jóízűen fogyasztott el minden táborlakó.
A nap zárásaként közösen átvonultunk a Battonyai Sportelepre, ahol a gyermekek részt vettek a Napfény Tanoda által szervezett I. Állat és Környezetvédelmi Napon. Több mint 20 táborozónk támogatta adományával a Battonyai Állatmentők alapítványát, valamint futotta le a minimumként el írt távot.
Köszönjük szépen az „Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány” anyagi támogatását, amellyel megvalósulhatott ez a felejthetetlen hét a szülők és a gyermekek nagy örömére.
Köszönjük a trambulin biztosítását a Battonyai Általános Iskolás Gyermekekért Alapítványnak, valamint a torta felajánlást az Édeskrém Cukrászdának, a dinnye felajánlást Boros Csaba polgármester úrnak és a Fári családnak.
Továbbá hálásak vagyunk mindenkinek, aki “hivatalból” vagy önként hozta, vitte, vette, letöltötte, nyomtatta, kitöltötte, aláírta, szkennelte és újból feltöltötte, telefonon leegyeztette, fotózta, kitakarította, fel- és letörölte, fertőtlenítette…, s ki tudná mind felsorolni azt a sok-sok segítséget és támogatást, amit a hét során kaptunk táborunk sikeres megvalósításához.
A tábor felügyelői: Balázsné Szabó Erzsébet, Balázs Panna, Hoffmann-né Szabó Mónika, Raffai Dorka, Ancsin Alex.

A tábor lebonyolításában közreműködött: Serák Tünde, Tóth Zsófia és Flender Ákos diákmunkások, Bessenyei Zsófia, Dumitriu Míra és Nima Bence közösségi szolgálatos diákok, valamint Boros Györgyné, Sós Lászlóné, Verebi Lászlóné és Mándity Sztánkó.