Erzsébet tábor – “Állati jó” hét

2022. július 25-29 között zajlott le az Erzsébet tábor harmadik, egyben utolsó turnusa a Művelődési Házban, ennek a hétnek a tematikája az állatok körül forgott.

Hétfőn, a reggeli „eligazítás” után játékos és interaktív feladatok során ismerhették meg egymást a gyerkőcök. Ezután, mint ahogyan mindig szoktuk, most is 4 csapatra osztottuk táborozóinkat, így jött létre az Oroszlán csapat, a Zsiráf csapat, a Zebra csapat és a Pingvin csapat. Tízórai után mindenki elkészítette a saját csapatzászlóját, amelyen megjelenítették a nevükben szereplő állatot valamilyen módon. Ebéd után intenzív sportprogram következett, Holló Hajnalka és Karsai Csaba tartott a táborozók számára aerobik órát a nagy teremben, aminek a végére mindenki kellőképpen kifáradt és következhetett a jól megérdemelt uzsonna. A nap hátralevő részében, a szülők érkezéséig szabad játék vette kezdetét.
Kedden tornával indítottuk a napot, majd a reggeli elfogyasztása után a csapatok megmérkőztek. Ezúttal nem az erőé és sporté volt a főszerep, hanem a gondolkodásé és a csapatmunkáé, ország-város vetélkedőt tartottunk. Ebéd után kreatív foglalkozás keretében állatos kulcstartókat készítettünk pompon alapokra. Miután mindenki elkészült a remekművel és ráakasztotta azt a hátizsákjára/kulcscsomójára megérkezett hozzánk Boros Csaba polgármester úr, aki a méhek fontosságáról és a méhészetről tartott egy kis előadást a lurkóknak. Természetesen kostólót is kapott mindenki a finom mézből, volt, aki magában, volt, aki kenyérrel együtt ette jóízűen a ragacsos finomságot. A nap hátralévő részében önfeledt játék vette kezdetét a gyermekek nagy örömére.
A szerdai nap a hét tematikájához hűen, állatokkal indult, a délelőtt telis-tele volt szuper kültéri programokkal. Az udvar hátsó részében lovaglás és lósimogatás zajlott Varga Fanni és csapata vezetésével, a program végén a gyermekek megjutalmazták a lovakat pár ízletes finomsággal, almával és répával. Az udvar első részében a lurkók nagy örömére csillámtetoválás, arcfestés volt. Ezen a napon is lehetett gyűjteni a pontokat a csapatoknak, ezúttal egy helyi lakos, Csák Imre által készített ügyességi játékokkal. Ebéd után Csatai Gergő Guinness rekorder lufihajtogató érkezett hozzánk, aki ismét – mint ahogyan az előző években is – egy szuper vicces, interaktív show-val kápráztatta el a táborozóinkat. Az műsor végén mindenki kérhetett egy általa választott lufifigurát.
Csütörtöki napunk a kirándulásról szólt. Reggeli után beparkoltak a buszok a Művelődési Ház elé és útnak indultunk Szegedre, a Vadasparkba. Fantasztikus napot töltöttünk el, mindenféle állatot megnéztünk és megcsodáltunk. A nap végére mindenki kellően kifáradt, hazafele úton a buszban többen is álomra hajtották a fejüket. A Művelődési Házhoz érkezve már a szülők várták a gyerkőcöket.
Pénteken délelőtt a szabad levegőn tartottunk kreatív foglalkozást, amely keretében betűgyöngyös, neves makramé kulcstartókat készíthetett minden ügyes kéz. Ebéd után hűsítő finomsággal jutalmaztuk meg a táborozóinkat, fagylalttal vagy jégkásával. A táborba visszaérve kezdődhetett a táborzáró buli, volt just dance, karaoke, szabad játék az udvaron. A héten rengeteg élménnyel gazdagodtak a táborozók, az egész heti küzdelmek várva várt eredményhirdetése következett. A nyertes csapat minden tagja egy serleggel lett gazdagabb. A hét utolsó meglepetése egy ízletes torta és gyerekpezsgő volt, amelyet jóízűen fogyasztott el minden táborlakó.
Köszönjük szépen az „Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány” anyagi támogatását, amellyel megvalósulhatott ez a felejthetetlen hét a szülők és a gyermekek nagy örömére.

Köszönjük a trambulin biztosítását a Battonyai Általános Iskolás Gyermekekért Alapítványnak, a finom tortát az Édeskrém cukrászdának, az aerobik órát Holló Hajnalkának és Karsai Csabának, a méhész előadást Boros Csabának, a lovagoltatást Varga Fanninak és csapatának, az ügyességi játékokat Csák Imrének.
Továbbá hálásak vagyunk mindenkinek, aki “hivatalból” vagy önként hozta, vitte, vette, letöltötte, nyomtatta kitöltötte, aláírta, szkennelte és újból feltöltötte, telefonon leegyeztette, fotózta, kitakarította, fel- és letörölte, fertőtlenítette…, s ki tudná mind felsorolni azt a sok-sok segítséget és támogatást, amit a hét során kaptunk táborunk sikeres megvalósításához.

A tábor felügyelői: Balázsné Szabó Erzsébet, Balázs Panna, Hoffmann-né Szabó Mónika, Raffai Dorka, Ancsin Alex.
A tábor lebonyolításában közreműködött: Serák Tünde és Flender Ákos diákmunkások, Nagy Lora, Nima Bence, Szabó Fanni és Varga Viktória közösségi szolgálatos diákok, valamint Boros Györgyné, Sós Lászlóné, Verebi Lászlóné és Mándity Sztánkó.