Meseillusztrációs verseny eredményhirdetése és kiállításmegnyitó

A Magyar Népmese Napja alkalmából a Battonyai Közművelődési Nonprofit Kft. meseillusztrációs versenyt hirdetett meg, melyre településünk mindhárom oktatási intézményéből szép számmal érkeztek alkotások. 2022. október 4-én zajlott le az elkészült művekből megvalósult kiállítás megnyitója és az eredményhirdetés.

A kiállítás megnyitása után a „Gézengúzok” színjátszócsoport előadásában a Ludas Matyi című mesét tekintették meg a résztvevők. A fergeteges előadás után a verseny várva-várt eredményhirdetése következett. A zsűrinek nehéz dolga volt, hiszen mindegyik rajz egy kész remekmű volt a maga nemében.

Az alsó tagozatos gyerekek eredményei két korcsoportban:

1-2. osztály: 1. helyezett: Korcsog Antal, 2. helyezést ért el: Podina Botond, 3. helyezett: Szűcs Boglárka, különdíjban részesült: Moza-Venter Kira Abigél.

3-4. osztály: 1. helyezett: Kiss Jázmin, 2. helyezést ért el: Zsóri Zille és Hotorán Zorica, 3. helyezett: Csortó Noémi és Kovács Balázs.

A felső tagozatosok eredményei:

1. helyezett: Nyári Orsolya, 2. helyezést ért el: Nyári Bianka és Sós Liliána, 3. helyezett: Dávid Dóra és Ikládi Vivien, különdíjat kapott Viczián Béla.

Az oklevelek, nyeremények és az emléklapok átadása után ismét a „Gézengúzok” előadása következett, ezúttal A só című mesét tekinthettük meg. Az elkészült alkotásokból nyílt kiállítás 2022. október 4-14. között tekinthető meg a Művelődési Ház aulájában, nyitvatartási időben.

Köszönjük a gyermekek csodás rajzait, a felkészítő tanárok munkáját és a helyi oktatási intézmények együttműködését.

„Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktől kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket.”