Battonyai Értéknap

2023. április 22-én valósult meg az Agrárminisztérium Hungarikum pályázatának támogatásával a Battonyai Értéknap a Művelődési Házban.

A jó időben remek programokkal vártuk a lakosságot: a Battonyai Települési Értéktárban szereplő helyi értékeket egy roll-up kiállítás keretében mutattuk be az érdeklődőknek, majd táncház valósult meg az udvaron kialakított rögtönzött színpadon a Talléros Zenekarral és Mahovics Tamás néptáncpedagógussal.

A Mikes Kelemen Katolikus Általános Iskola alsós tanulói Szent-György napi népszokásokat mutattak be Nyáriné Nagy Zsuzsanna pedagógus vezetésével, a Jókai Színház színészei nótacsokorral kedveskedtek a jelenlévőknek. A kötött programok mellett helyi kézművesek kirakodóvására, Kádár Ferkó Fotószínháza és a Nemzeti Művelődési Intézet jóvoltából Hungarikum játszóház is várta az érdeklődőket a délután folyamán. A helyi értéktár népszerűsítésére szóróanyagot, kulcstartókat, hűtőmágneseket, vászontáskákat készítettünk, valamint egy olyan zsebtérképet, ahol minden battonyai érték pontos helye fel van tüntetve. A programok sorát a Viharsarok Táncszínház fantasztikus produkciója zárta, amelyben a magyar néptánc 1000 éves történelme került bemutatásra.  Vendégeinknek a nap végén egy tál babgulyással kedveskedtünk, amit a Napköziotthonos konyha készített számunkra. A rendezvényünk célja településünk értékeinek bemutatása és Hungaricumaink megismertetése volt.

Bízunk benne, hogy sokan kedvet kaptak rendezvényünk által a helyi értékeink megismerésére, értékes épületeink és természeti kincseink felkeresésére.