Idősek Világnapja

IDŐSEK KÖSZÖNTÉSE

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. A cél az volt, hogy felhívják a figyelmet a méltóságteljes időskorra és megemlékezzenek a Földünkön élő körülbelül 600 millió idős emberről. Településünkön az idősek világnapi rendezvény is e cél mentén valósult meg 2023. október 10-én, a Művelődési Házban.

Az eseményre közel 1200 meghívó került kézbesítésre szépkorú lakosainknak, melyben egy jó hangulatú, műsorral egybekötött megvendégelésre invitáltuk őket. Közel 300 fő fogadta el Battonya Város Önkormányzata meghívását az eseményre. Boros Csaba polgármester úr ünnepi köszöntőjében köszöntötte a megjelenteket, majd településünk legidősebb női és férfi lakosát is üdvözölte: Lipován Mihálynét, aki 1927. április 19-én született, és az idén ünnepelte 96. születésnapját, illetve Oprea Mariant, aki 1928. november 26-án született és az idén ünnepli a 95. születésnapját. Puju János, a Humán Szolgáltató Központ intézményvezetője is köszöntötte a jelenlévőket, ezt követően pedig egy fantasztikus operett műsort adtak elő Kiss Viktória és Szász Borisz színművészek. Dr. Bálint-Rimayné Roczkó Zsuzsanna meglepetés produkcióval készült, melyet nagy örömmel fogadtak a résztvevők. A műsort követően minden kedves jelenlévőt estebéd várt a Napközi Konyha jóvoltából, majd jó hangulatú mulatozás vette kezdetét, melyhez a talp alá valót Kerekes Attila és Zsigovics István szolgáltatta. A rendezvényen számos régi ismerős újból összetalálkozott, jókat beszélgettek, több éves, évtizedes történetek kerültek felelevenítésre.

Köszönettel tartozunk településünk szépkorú polgárainak azért, hogy verítékükkel, könnyeikkel, szorgalmas munkájukkal a nehéz időkben is megteremtették és biztosították a fiatalabbaknak, gyermekeiknek, unokáiknak, hogy tanulhassanak, dolgozhassanak, gyarapodhassanak és nyomdokaikba léphessenek. Kívánjuk Önöknek, hogy családtagjaik szeretete aranyozza be hétköznapjaikat és ünnepeiket, ajándékozzák meg Önöket vidámsággal, békességgel, figyelmükkel, szeretetükkel, és tisztelettel kívánjuk, hogy derűsen és jó egészségben töltse a pihenés éveit városunk minden szépkorú lakója.

Köszönjük a Battonyai Közművelődési Nonprofit Kft. és az Egészségügyi és Szociális Ellátó Szervezet dolgozóinak a munkáját, a rendezvény szervezését és lebonyolítását, a Városellátó Szervezet munkatársainak az idősek szállításában nyújtott segítséget, a Napközi Konyha dolgozóinak a finom vacsorát, valamint mindenkinek, aki bármivel is hozzájárult a rendezvényünk sikeres megvalósulásához!